Ηλ. Θεοδωρίδης: Στη Δωδώνη νίκησαν αυτοί που… εκκαθάρισαν

DODONI_8Αποκαλυπτικός ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης- Στην αναμονή οι κτηνοτρόφοι για τις τιμές στο γάλα

Την αποκάλυψη ότι είχε παρέμβει εγγράφως στον Υπουργό Οικονομίας Γιάννη Στουρνάρα, ώστε να ματαιωθεί ο διαγωνισμός για την πώληση της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη, έκανε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας Ηλίας Θεοδωρίδης.

Η παρέμβαση αυτή έγινε σε χρόνο που υπήρχε το περιθώριο ακύρωσης του διαγωνισμού, όμως δε στάθηκε ικανή να ανατρέψει τα πολιτικά σχέδια.

Ο κ. Θεοδωρίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Τρίτης, στην εκπομπή «Διαδρομές» του Ήπειρος TV1 χαρακτήρισε εθνική απώλεια και ιστορική ήττα την πώληση της ηπειρωτικής γαλακτοβιομηχανίας, ενώ με σκληρή γλώσσα αναφέρθηκε και στην ταχύτητα με την οποία λειτούργησε ο εκκαθαριστής.

«Για τη Δωδώνη είχα κάνει επιστολή στον Υπουργό Οικονομίας, η επιστολή είναι σκληρή αλλά τεκμηριωμένη… Έπρεπε να προστατεύσουμε τη Δωδώνη ως μία επιχείρηση που έχει βαθύτατα ιστορικά χαρακτηριστικά.

Πολλοί παράγοντες όμως έσπρωχναν προς τα εκεί, προς την πώληση και νικητές βγήκαν αυτοί που… εκκαθάρισαν, δηλαδή ο εκκαθαριστής και φυσικά οι υποβολείς του.

Έτσι οδηγηθήκαμε στο γνωστό αποτέλεσμα κατά τρόπο απαράδεκτο. Ήταν μία ιστορική ήττα, πραγματική και ηθική και οικονομική, ήταν χαριστικές οι ρυθμίσεις, απαράδεκτη η λύση… Μέσα σε είκοσι ημέρες έγιναν όλα. Το κράτος όταν λειτουργεί καταστροφικά λειτουργεί και με ταχύτητα», τόνισε ο κ. Θεοδωρίδης.

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΙΜΩΝ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ

Εν τω μεταξύ με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή Γενική Συνέλευση της Δωδώνης καθώς αναμένεται να τεθεί το μείζον πλέον θέμα των τιμών στο γάλα κατά την τρέχουσα γαλακτοκομική περίοδο, ζήτημα που καίει τους κτηνοτρόφους.

Σήμερα σε όλη την Ελλάδα, πλην Ηπείρου, οι τιμές στο γάλα έχουν ανακοινωθεί. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η τιμή για το πρόβειο γάλα είναι στο ένα ευρώ, σε κάποιες περιοχές και λίγο παραπάνω και στο αγελαδινό στα πενήντα λεπτά.

Στην Ήπειρο οι κτηνοτρόφοι είναι κυριολεκτικά μετέωροι. Από τη νέα διοίκηση της Δωδώνης δεν έχει ειπωθεί το παραμικρό ενώ κι άλλες επιχειρήσεις της περιοχής τελούν εν αναμονή ώστε να ξέρουν που θα κινηθούν.

Εν τω μεταξύ στη σημερινή Γενική Συνέλευση, αναμένεται να ζητηθούν εξηγήσεις από τις Ενώσεις σχετικά με τις πληροφορίες ότι η νέα διοίκηση υπέβαλλε αίτημα στον εκκαθαριστή να μειωθεί περαιτέρω η τιμή, επικαλούμενη επισφάλειες που βρέθηκαν στο εργοστάσιο.

Η Διοίκηση της Δωδώνης δεν έχει διαψεύσει μέχρι τώρα τις πληροφορίες και δεν αποκλείεται το τοπίο να ξεκαθαρίσει στη διάρκεια της συνέλευσης των μετόχων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ