Ήξεις αφήξεις για τις ελληνοποιήσεις

Ήξεις αφήξεις είναι η ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον Σύλλογο Εργαζομένων της Αποκεντρωμένης, σχετικά με το θέμα των παράνομων ελληνοποιήσεων που αναδείχθηκε από την εφημερίδα «Documento» και προβλήθηκε από το σύνολο των μέσων ενημέρωσης των Ιωαννίνων.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων εκφράζει την εμπιστοσύνη του στο έργο της δικαιοσύνης και τους φορείς ελέγχου, όμως ζητά από τα Μέσα Ενημέρωσης να μην πλήττουν το κύρος των υπαλλήλων και των υπηρεσιών, όταν η απόδοση ευθυνών δεν έχει ολοκληρωθεί!

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Με αφορμή δημοσιεύματα του Αθηναϊκού και Τοπικού Τύπου, σύμφωνα με τα οποία έχει εκδοθεί πόρισμα της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης για  «κύκλωμα ελληνοποιήσεων αλλοδαπών», ως Σύλλογος Εργαζομένων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας τονίζουμε ότι εμπιστευόμαστε απολύτως το έργο της Δικαιοσύνης και των λοιπών φορέων ελέγχου της δράσης της Δημόσιας Διοίκησης και ότι θεωρούμε επιβεβλημένη την ενημέρωση των πολιτών, πλην όμως είναι εξίσου σημαντικό να μην πλήττεται το κύρος υπαλλήλων και υπηρεσιών, ειδικά όταν η διαδικασία απόδοσης ευθυνών δεν έχει ολοκληρωθεί.

Η αόριστη αναφορά στην εμπλοκή υπαλλήλων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης «φωτογραφίζει» και εν τέλει «δυσφημεί» και τους ίδιους και την υπηρεσία εν γένει, δημιουργώντας προβλήματα τόσο στη λειτουργία της ίδιας της υπηρεσίας όσο και στην κοινωνική ζωή των συναδέλφων. 

Αναμένουμε από όλους τους εμπλεκόμενους και τα ΜΜΕ να σεβαστούν τα ανωτέρω, αφήνοντας τους υπαλλήλους των υπηρεσιών μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες,  τουλάχιστον μέχρι να τελεσιδικήσει η σχετική διαδικασία, δικαστική και πειθαρχική.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ