Εικόνες καταστροφής από τις καταιγίδες

ART1Βούλιαξε ο κάμπος της Άρτας, πλημμύρισαν σπίτια, πνίγηκαν ζώα

Εικόνες καταστροφής στον κάμπο της Άρτας μετά την σφοδρή καταιγίδα που έπληξε την περιοχή.

Σχεδόν σε όλο τον κάμπο και κυρίως στα σημεία που βρίσκονται σε χαμηλότερα υψομετρικά επίπεδα, πλημμύρισαν σπίτια, αγροτικές εκτάσεις και κτηνοτροφικές μονάδες.

Σε ορισμένες περιοχές πνίγηκαν και ζώα ενώ τα νερά κατέκλυσαν και τον βυζαντινό ναό του Αγίου Νικολάου στις Κιρκιζάτες όπου γίνεται άντληση υδάτων από την Π.Υ. Οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Φώτης Γεωργίου και Φώτιος Φώτης επισκέφθηκαν σήμερα τις πληγείσες περιοχές που βρίσκονται στα όρια του Δήμου και σε συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες γίνονται ήδη οι απαραίτητες παρεμβάσεις, όπου αυτό είναι εφικτό.

ART2Οι επισκέψεις θα επαναληφθούν για τη συνολική καταγραφή και αποκατάσταση των προβλημάτων από τις πλημμύρες μόλις πέσει η στάθμη των υδάτων.

Το Καλογερικό βρίσκεται σε χαμηλό υψόμετρο και δέχεται όλα τα νερά από τις γύρω περιοχές, το Μύτικα και την Ανέζα. Σε κάποιο σημείο που τα νερά βρίσκουν εμπόδιο, έρχονται στα πιο χαμηλά σημεία, ανέφερε ο πρόεδρος της Τ.Κ. Καλογερικού Δημήτρης Καλαμπόκης.

ART3Ο κ. Καλαμπόκης εντοπίζει το πρόβλημα κυρίως στον περιφερειακό αύλακα όπου συγκεντρώνονται τα όμβρια ύδατα που καταλήγουν στο αντλιοστάσιο και στον οποίο όπως ανέφερε, δεν έχει ολοκληρωθεί ο καθαρισμός, καθώς και στο γεγονός ότι δεν αρκούν τα ποτήρια (αντλίες) τα οποία τραβάνε από το αντλιοστάσιο τα νερά.

Ο Δήμος Άρτας από την πλευρά του ξεκίνησε ήδη την καταγραφή των προβλημάτων εκτιμώντας ότι πρόκειται για ένα τεράστιο πρόβλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ