Οικογένειες σε απόγνωση λόγω κρίσης

prebeza3Αντιμέτωπες με την απόγνωση που προκαλεί η οικονομική κρίση έρχονται όλο και περισσότερες οικογένειες στην Πρέβεζα με αποτέλεσμα να ζητούν βοήθεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πρόνοιας το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί κατακόρυφα ο αριθμός των ατόμων τα οποία ζητούν να λάβουν βιβλιάριο ανασφάλιστου ενώ αντίστοιχα πολλά είναι τα αιτήματα για παροχή τροφίμων.

Το τελευταίο διάστημα υπάρχει κινητικότητα και διαδοχικές συναντήσεις μεταξύ Δήμου , Μητρόπολης, συναρμόδιων υπηρεσιών και άλλων φορέων προκειμένου να βρεθεί τρόπος υποστήριξης των οικογενειών που αδυνατούν να αγοράσουν ακόμη και τα απαραίτητα.

Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη το επόμενο διάστημα αφού υπάρχουν οικογένειες στις οποίες υπάρχουν είτε άνεργοι είτε απλήρωτοι γονείς με αποτέλεσμα να μη «μπαίνει» στο σπίτι την μέρα ούτε ένα ευρώ.

«Δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι μπροστά σε αυτή την κατάσταση» αναφέρει ο Δήμαρχος Πρέβεζας διαβεβαιώνοντας ότι πολύ σύντομα θα εξειδικευτούν τα μέτρα που θα ληφθούν για την στήριξη των οικογενειών που έχουν ανάγκη.

Ανάμεσα στις προτάσεις που υπάρχουν είναι η λειτουργία κοινωνικού παντοπωλείου, η διανομή φαγητού αλλά και ειδική μέριμνα για τους μαθητές. Τα μέτρα που θα υλοποιηθούν θα εξειδικευθούν τις επόμενες μέρες ενώ σημαντικό ρόλο θα παίξουν και εθελοντές οι οποίοι έχουν ήδη προσφερθεί να συμβάλλουν στην προσπάθεια.

Η οικονομική κρίση έχει μεγάλο αντίκτυπο και στα σχολεία και πολλοί γονείς δεν έχουν την δυνατότητα να δώσουν στα παιδιά τους κολατσιό για το σχολείο. Ανάμεσα στις πρωτοβουλίες που θα παρθούν σχεδιάζεται να είναι η διανομή μικρού γεύματος για όλα τα παιδιά και η περαιτέρω υποστήριξη των οικογενειών που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

ΠΗΓΗ: pamepreveza.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ