Ικανοποίηση της Πρυτανείας για την υψηλή κατάταξη του Πανεπιστημίου

panepistimio panoramiki

Την ικανοποίησή της εκφράζει η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τα αποτελέσματα του Κέντρου Παγκόσμιας Κατάταξης Πανεπιστημίων- Center for World University Rankings (CWUR) για το έτος 2022-23.

Σύμφωνα με αυτά το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων καταλαμβάνει την 4η θέση σε εθνικό επίπεδο και την 709η θέση παγκοσμίως μεταξύ 2.000 πανεπιστημίων, τα οποία ξεχώρισαν από 19.788 ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα που συμπεριλήφθηκαν στην αξιολόγηση.

Παράλληλα, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων κατατάσσεται στην 670η θέση παγκοσμίως στον τομέα της ερευνητικής επίδοσης.

Διαβάστε αναλυτικά: Στα καλύτερα παγκοσμίως το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.. 4ο μεταξύ των ελληνικών

«Η κατάταξη αυτή αποτελεί σημαντική διάκριση για τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και αναδεικνύει την υψηλή ποιότητα του εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου που παράγεται στο Ίδρυμα, καθώς το Κέντρο Παγκόσμιας Κατάταξης Πανεπιστημίων (CWUR) δημοσιεύει τη μοναδική παγκόσμια κατάταξη των πανεπιστημίων που μετρά την ποιότητα της εκπαίδευσης και της έρευνας καθώς και το κύρος των μελών ΔΕΠ των Πανεπιστημίων.

Πιο συγκεκριμένα, οι δείκτες που χρησιμοποιούνται για την αξιολόγηση των πανεπιστημίων εστιάζουν στους εξής τομείς: ποιότητα εκπαίδευσης, επαγγελματική αποκατάσταση αποφοίτων, διακρίσεις, έπαθλα και βραβεία καθηγητών και ερευνητών, ερευνητική επίδοση» επισημαίνει η Πρυτανεία σε ανακοίνωσή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ