Ικανοποίηση στην Περιφέρεια για Τζαμί Καλούτσιανης και Κάστρο Κιάφας

tzami kaloutsianis

Την ικανοποίησή του για την ένταξη σημαντικών έργων του πολιτισμού, όπως το Τζαμί Καλούτσιανης και το Κάστρο της Κιάφας στο Ταμείο Ανάκαμψης, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης.

Πρόκειται για δύο έργα που τις μελέτες τους ωρίμασε η Περιφέρεια και τώρα παίρνουν τον δρόμο της υλοποίησης.

Στην δήλωσή του ο Περιφερειάρχης αναφέρει:

«Η ανακοίνωση από την Υπουργό Πολιτισμού  της  πρότασης που κατατέθηκε   στο Ταμείο Ανάκαμψης, δημιουργεί βάσιμες ελπίδες για υλοποίηση  μιας πρώτης σειράς στην Ήπειρο μέσω του συγκεκριμένου χρηματοδοτικού προγράμματος.

Δύο από τα έργα αυτά έχουν ωριμάσει χάρη στις πρωτοβουλίες, τις προσπάθειες και  χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Πρόκειται για δύο εμβληματικά μνημεία πολιτισμού, όπως είναι  η αποκατάσταση και συντήρηση του τζαμιού Καλούτσανης και του κάστρου Κιάφας στο Σούλι. Για να ολοκληρωθούν οι δύσκολες μελέτες και να συνταχθούν έγκαιρα τα τεχνικά δελτία,  χρειάστηκαν ευρύτερες συνεργασίες των Υπηρεσιών της  Περιφέρειας με τις Αρχαιολογικές Υπηρεσίες, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείου και  με Τεχνικούς Συμβούλους.

Η Περιφέρεια Ηπείρου είναι έτοιμη να διαβιβάσει μελέτες και για άλλα έργα και δράσεις, στο πλαίσιο προτάσεων που ετοιμάζουν άλλα Υπουργεία για υποβολή τους στο Ταμείο Ανάκαμψης, ακολουθώντας πιστά την πολιτική της να  αξιοποιήσει κάθε χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη της περιοχής μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ