Ικανοποίηση για το πάγωμα του πλωτού φωτοβολταικού

limni-pournariou

Την ικανοποίηση του Δήμου Νικολάου Σκουφά και των φορέων της περιοχής για το «πάγωμα» του πλωτού φωτοβολταικού στη λίμνη Πουρναρίου εκφράζει με δήλωσή της η δήμαρχος Ροζίνα Βαβέτση.

 « Η εγκατάσταση και λειτουργία πλωτού Φ/Β σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην τεχνητή λίμνη Πουρναρίου δεν υπάγεται στα επιτρεπόμενα έργα της ΥΑ 37674/2016 (όπως έχει τροποποιηθεί) και επομένως δεν είναι δυνατή η περιβαλλοντική αδειοδότησή του» απάντησε το Υπουργείο Περιβάλλοντος σε σχετική αναφορά της Όλγας Γεροβασίλη.

Διαβάστε αναλυτικά:  Μπλόκο στην περιβαλλοντική αδειοδότηση του πλωτού φωτοβολταϊκού στο Πουρνάρι

Η δήμαρχος Νικολάου Σκουφά σε δήλωσή της σημειώνει: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φορείς αλλά και τους πολίτες για την συμπόρευση και το ενδιαφέρον, όλο αυτό το διάστημα που παλέψαμε για να αποτρέψουμε μια απόφαση που θα αποτελούσε «ταφόπλακα» για την περιοχή μας.

Είμαστε σαφώς υπέρ των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας καθώς η χώρα μας χρειάζεται ενεργειακή αυτονομία, αλλά με Εθνικό σχεδιασμό, με συζήτηση και διάλογο με τις δημοτικές αρχές και τις τοπικές κοινωνίες και σαφέστατα με ανταποδοτικά οφέλη προς τους πολίτες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ