Ικανοποιημένος ο Βρούτσης από το σαφάρι ελέγχων

Τα πρώτα στοιχεία από τους σαρωτικούς ελέγχους του ΣΕΠΕ (Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας) και των ΠΕΚΑ (Περιφερειακά Ελεγκτικά Κέντρα Ασφάλισης) που έχει εξαγγείλει έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, μέσα σε διάστημα 8 ημερών από την εντολή του υπουργού κ. Γιάννη Βρούτση για τις «εφόδους», τα κλιμάκια των ΣΕΠΕ και ΠΕΚΑ έχουν διενεργήσει 1.120 στοχευμένους ελέγχους.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας, στους ελέγχους συμμετείχαν 613 επιθεωρητές του ΣΕΠΕ και 183 ελεγκτές του ΕΦΚΑ και πραγματοποιήθηκαν σε επιχειρήσεις σε όλη την επικράτεια.

Αναφερόμενος στο «σαφάρι» ελέγχων των ΣΕΠΕ και ΠΕΚΑ ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννης Βρούτσης δήλωσε ότι «είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε αταλάντευτα και με αμείωτο ρυθμό τους ελέγχους στην αγορά εργασίας προκειμένου να προστατεύσουμε τους εργαζόμενους, τους συνεπείς εργοδότες αλλά και να διατηρήσουμε την βιωσιμότητα των κρατικών ταμείων απέναντι στην εισφοροδιαφυγή και την εισφοροαποφυγή».

Ο κ. Βρούτσης προσέθεσε ότι «τα αποτελέσματα, μέχρι τώρα, είναι αισιόδοξα και οι έλεγχοι που διενεργούνται σε όλη τη χώρα αποδίδουν καρπούς. Χρειαζόταν πολιτική βούληση, σχέδιο, προγραμματισμό και ειδική στόχευση για τον έλεγχο της νομιμότητας στην αγορά εργασίας» σημείωσε ο υπουργός, ενώ καταλήγοντας είπε:

«Εμπιστευόμαστε το έργο των ελεγκτών και των δύο σωμάτων του Υπουργείου, στηρίζουμε την προσπάθεια τους αναγνωρίζοντας τις αντίξοες συνθήκες στις οποίες εργάζονται. Θα συνδράμουμε σε αυτή με κάθε τρόπο, ξεκινώντας με την θεσμική θωράκιση τους ρόλου τους ενώ θα διευκολύνουμε το δύσκολο ελεγκτικό τους έργο με τον προγραμματισμένο εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση του συστήματος Εργάνη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ