Με συγκίνηση και λόγια τιμής πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Πάνθεον» του Δήμου Ηγουμενίτσας η τελετή παράδοσης-παραλαβής της διοίκησης της 3ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ο απερχόμενος διοικητής, Υποναύαρχος Λ.Σ. Παύλος Τιφτικίδης, αποστρατεύεται έπειτα από μακρά και πολυσήμαντη πορεία στο Σώμα, παραδίδοντας τα ηνία στον Πλοίαρχο Λ.Σ. Κωνσταντίνο Κορίζη, πρώην Κεντρικό Λιμενάρχη Ηγουμενίτσας. Τη θέση αυτή αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος Υπολιμενάρχης, Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Στέφανος Σουρβίνος.
Ο κ. Τιφτικίδης έκανε έναν συγκινητικό απολογισμό της διετούς θητείας του, υπογραμμίζοντας τον κομβικό ρόλο της 3ης ΠΕΔΙΛΣ σε μια κρίσιμη γεωγραφική περιοχή και τονίζοντας τις προσπάθειες που έγιναν για την ενίσχυση των υποστελεχωμένων λιμενικών υπηρεσιών. «Προσπαθήσαμε όλοι μαζί, δίνοντας έμφαση στον άνθρωπο – από τον προϊστάμενο μέχρι τον τελευταίο λιμενοφύλακα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Δεν παρέλειψε να μνημονεύσει τους πεσόντες λιμενικούς Μαρίνο Ζαμπάτη και Σωτήρη Τατσάκη, ζητώντας να μη λησμονηθεί ποτέ η θυσία τους, ενώ ιδιαίτερα φορτισμένη ήταν η αναφορά του στην προσωπική του σύνδεση με την Ηγουμενίτσα – την πόλη όπου ξεκίνησε την καριέρα του, γνώρισε τη σύζυγό του και πλέον αποστρατεύεται.
Ο νέος διοικητής, Πλοίαρχος Κωνσταντίνος Κορίζης, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την εμπιστοσύνη που του δείχθηκε, δηλώνοντας αποφασισμένος να συνεχίσει το έργο με αφοσίωση, συνεργασία και ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας. «Η φιλοξενία και η στήριξη της τοπικής κοινωνίας θα είναι οδηγός μας στη νέα σελίδα», τόνισε.
Παρόντες στην τελετή ήταν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας και ο αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Πιτούλης, οι οποίοι εξήραν το ήθος, την επαγγελματική πορεία και την ανθρωπιά του Παύλου Τιφτικίδη, ευχόμενοι καλή επιτυχία στη νέα διοίκηση.
Η τελετή έκλεισε με ενός λεπτού σιγή προς τιμήν των πεσόντων και με αίσθημα συνέχειας και ευθύνης για το μέλλον της Περιφερειακής Διοίκησης.