Ιερόσυλοι χτύπησαν δύο εκκλησίες στο Ελεύθερο Κόνιτσας

Τα χτυπήματα των ιερόσυλων στα ορεινά χωριά του Νομού Ιωαννίνων συνεχίζονται. Οι κλοπές σε ιερούς ναούς και μοναστήρια είναι αρκετές, χωρίς μέχρι τώρα να υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να παραπέμπουν σε οργανωμένο κύκλωμα ή πρόκειται για μεμονωμένα χτυπήματα από σπείρες που μπαινοβγαίνουν στην Αλβανία όπως συνέβη και πριν μερικά χρόνια. Αποτέλεσμα πάντως των συνεχών κλοπών και διαρρήξεων είναι η αναστάτωση των κατοίκων και το αίσθημα ανασφάλειας, ειδικά τους χειμερινούς μήνες όπου στα χωριά παραμένουν ελάχιστοι άνθρωποι και κυρίως ηλικιωμένοι.

Οι άγνωστοι δράστες αυτή την φορά «χτύπησαν» στο Ελεύθερο Κόνιτσας και στους Ιερούς Ναούς Αγίου Μηνά και Αγίου Νικολάου.

Ειδικότερα και σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν στην Αστυνμία κατά το χρονικό διάστημα από 18-08-2019 έως 29-09-2019, άγνωστοι δράστες διέρρηξαν τον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά και αφαίρεσαν τρεις αγιογραφίες σε μουσαμά και ένα επάργυρο ευαγγέλιο.

Επίσης, κατά το χρονικό διάστημα από 25-09-2019 έως 29-09-2019, άγνωστοι δράστες διέρρηξαν τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ