Ιερέας συνελήφθη για αρχαιοκαπηλία σε χωριό της Δωδώνης

arxaiokapilia ekklisiastika

Ιερέας συνελήφθη για αρχαιοκαπηλία σε χωριό του Δήμου Δωδώνης, μετά από έρευνα και επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Η Ασφάλεια αξιοποίησε πληροφορίες που είχε και προχώρησε σε έρευνα στο σπίτι του κληρικού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εικόνες, ευαγγέλια, εκκλησιαστικά βιβλία και νομίσματα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στο σπίτι του ιερέα βρέθηκε και μεγάλο χρηματικό ποσό – περίπου 28 χιλιάδες ευρώ- το οποίο κατασχέθηκε.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • arxaiokapilia ekklisiastika2

Μεταξύ των άλλων κατασχέθηκαν:

•             Θείο και Ιερό Ευαγγέλιο έτους 1818 καθώς και χάλκινο νόμισμα (κλασικών ή ελληνιστικών χρόνων) με παραστάσεις κεφαλής και σκύλου, τα οποία εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της σχετικής νομοθεσίας

•             ξύλινο Σταυρό με παράσταση Σταύρωσης προερχόμενο από απόληξη τέμπλου, (2) θρησκευτικές εικόνες προερχόμενες από απόληξη τέμπλου, δίζωνη θρησκευτική εικόνα, (2) εκκλησιαστικά βιβλία, εκκλησιαστικό βιβλίο – Ευαγγέλιο και (3) οθωμανικά νομίσματα, τα οποία χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης.

Επιπλέον, κατασχέθηκε χρηματικό ποσό -28.050- ευρώ, η προέλευση του οποίου ερευνάται.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • arxaiokapilia ekklisiastika1

Τα κατασχεθέντα αντικείμενα θα αποσταλούν για εξέταση στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, ενώ ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, οδηγείται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ