Ίδρυση ενός νέου Δημοτικού Σχολείου στην Ανατολή

tsili paraskeui

tsili paraskeui

Την ίδρυση ενός νέου δημοτικού σχολείου, στην Ανατολή, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων ύστερα από την τεκμηριωμένη εισήγηση που κατέθεσε η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και δημοτική σύμβουλος Παρασκευή Τσίλη.

Πρόκειται για την πιο ουσιαστική πρόταση που αφορά στις μεταβολές σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2018-2019 και συγκεντρώνει τη σύμφωνη γνώμη όλων των εμπλεκομένων.

Η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας αφού συζήτησε διεξοδικά και κατέγραψε τις πραγματικές ανάγκες προτείνει την ίδρυση ενός εξαθέσιου δημοτικού σχολείου στην Ανατολή, με την ονομασία 4ο Δημοτικό Σχολείο Ανατολής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στην εισήγησή της η κ. Τσίλη, το μαθητικό δυναμικό προβλέπεται να είναι από 126 έως 150)μαθητές.

Η προς ίδρυση σχολική μονάδα πρόκειται να στεγαστεί σε υφιστάμενο σχολικό κτίριο στη Δημοτική Κοινότητα Ανατολής, επί της οδού Πλάτωνος και Αντύπα, στο οποίο στεγαζόταν το 2ο Γυμνάσιο Ανατολής και από τη σχολική χρονιά 2015-2016 λειτούργησε σε νέο διδακτήριο που ανεγέρθη για το σκοπό αυτό.

Η περιοχή είναι ραγδαία αναπτυσσόμενη και τα λειτουργούντα σχολεία δεν επαρκούν για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών. Το προτεινόμενο προς ίδρυση σχολείο θα καλύψει τις προβλεπόμενες αυξητικές μαθητικές ανάγκες της περιοχής, λόγω της συνεχούς οικιστικής ανάπτυξης και θα αποσυμφορήσει και τα όμορα Δημοτικά Σχολεία, τα οποία ασφυκτιούν από μαθητικό δυναμικό και δε μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός σύγχρονου εκπαιδευτικού συστήματος.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα υιοθέτησε την πρόταση, η οποία κατά τα λοιπά περιλαμβάνει προαγωγές και συγχωνεύσεις, κυρίως νηπιαγωγείων αλλά και την ίδρυση νέων ειδικοτήτων στα Επαγγελματικά Λύκεια της πόλης.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ