Ιδού και η διόρθωση… Πυροτέχνημα με τα “ελεύθερα” διόδια..

Τζάμπα η χαρά, τζάμπα και η φασαρία που έγινε. Η ελεύθερη διέλευση από τα διόδια της Τύριας για τους κατοίκους της Θεσπρωτίας και από τα διόδια Δροσοχωρίου και Μαλακασίου για τους κατοίκους του Μετσόβου, έχουν ημερομηνία λήξης. Και απ’ ότι φαίνεται δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα του Υπουργείου Υποδομών!

Το Υπουργείο Υποδομών που έσπευσε να δημοσιεύσει στο ΦΕΚ, στις 20 Δεκεμβρίου την απαραίτητη διόρθωση. Έτσι αποσαφηνίζεται ότι η δωρεάν διέλευση από τα διόδια δεν θα ισχύει κατά την πλήρη θέση σε λειτουργία του ηλεκτρονικού αναλογικού συστήματος, ή με την έγκριση από την αρμόδια Γενική Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG MOVE) της νέας τιμολογιακής πολιτικής διοδίων της Εγνατίας Οδού.

Η διόρθωση αφορά μία λέξη, ένα “δεν” που έλειπε από την προηγούμενη στην οποία αναφέρονταν ότι η δωρεάν διέλευση θα ισχύει και όταν συμβεί ένα από τα παραπάνω.

Εκ των πραγμάτων λοιπόν η δωρεάν διέλευση έχει ημερομηνία λήξης… Άλλωστε η διαδικασία για την πώληση της Εγνατίας είναι σε εξέλιξη ενώ σε εξέλιξη είναι και η διαδικασία για την τοποθέτηση αναλογικού συστήματος διοδίων και ας μετατίθεται από εξάμηνο σε εξάμηνο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ