Ιδού η ρόδος για τον κ. Σαχινίδη!

SAXINIDISΔύο φορές μέχρι σήμερα έχει καλέσει ο νεορκεισθείς υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, από το βήμα της Βουλής, τις συνεταιριστικές οργανώσεις και τους παραγωγούς να αναλάβουν την τύχη της ΔΩΔΩΝΗΣ!

«Η κυβέρνηση είναι υπέρμαχος των συνεταιρισμών και των πρωτοβουλιών που μπορεί να πάρουν οι συνεταιριστές.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση πεδίο δόξης λαμπρό για το συνεταιριστικό κίνημα να έρθει και να αναλάβει όλες αυτές τις επιχειρήσεις, οι οποίες βρίσκονται κάτω από την Αγροτική και να διεκδικήσει να τις αγοράσει και να τις λειτουργήσει επ’ ωφελεία των παραγωγών του πρωτογενούς τομέα», τόνισε ο Λαρισαίος υφυπουργός απαντώντας τον Μάρτιο του 2011 σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή του ΚΚΕ κ. Διαμάντως Μανωλάκου.
Μάλιστα, τότε συμβούλεψε… τους συνεταιριστές να το πράξουν ώστε «να στηρίξουν το εισόδημα του παραγωγού, του κτηνοτρόφου και του γεωργού».

Oλοκλήρωσε δε την τοποθέτησή του όσον αφορά τις υπό πώληση βιομηχανίες και το συνεταιριστικό κίνημα, προτρέποντας το τελευταίο «να αναλάβει τις ευθύνες του. Να λύσει τα προβλήματα τα οποία σχετίζονται με μία σειρά από συνεταιριστικές οργανώσεις, για να δώσει διέξοδο και προοπτική. Εμείς πραγματικά από θέση αρχής είμαστε υπέρ του συνεταιριστικού κινήματος».

“Είναι η ώρα των μεγάλων προκλήσεων για τους έλληνες συνεταιριστές να αναλάβουν την τύχη των συνεταιρισμών στα χέρια τους και να μην αναζητούν πάντα σε κάποιον άλλον την ευθύνη για τη λειτουργία τους”. Την απάντηση αυτή έδινε ο κ. Σαχινίδης τον Δεκέμβριο του 2010, από τη Βουλή ο κ. Σαχινίδης σε ερώτηση του βουλευτή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Αργύρη σχετικά με την τύχη της γαλακτοβιομηχανίας “Δωδώνη”.

Ένα χρόνο μετά ο κ. Σαχινίδης είναι πλέον (έστω και για λίγες ημέρες) “τσάρος της οικονομίας”.
Και τώρα είναι η ώρα να αποδείξει αν αυτά που έλεγε τα εννοούσε κι όλας!

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πώληση της “Ακρόπολης της Ηπείρου” από την ΑΤΕ η οποία έχει παραλάβει 15 αιτήσεις (η μία των Ενώσεων-μετόχων) ενδιαφερομένων για εξαγορά του ποσοστού της στην «Δωδώνη» και ο διαγωνισμός ανά πάσα στιγμή μπορεί να μπει στην κρίσιμη φάση των δεσμευτικών προσφορών.

Εκτός εάν… υπάρξει ανάκληση ή ακύρωση του διαγωνισμού με πολιτική απόφαση από την κυβέρνηση για να αλλάξει στάση η διοίκηση της ΑΤΕ και να συζητήσει απευθείας με τους φυσικούς φορείς, αυτούς που καλούσε μερικούς μήνες πριν να “αναλάβουν τις ευθύνες τους”! Για να αποδείξει ότι “πραγματικά είναι υπέρ του συναιτεριστικού κινήματος”…

Ιδού η ρόδος…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ