Ηχηρή παρέμβαση Παυλόπουλου για τις υποκλοπές από το Κομμένο Άρτας

paulopoulos se

Ηχηρή παρέμβαση για το θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων που κυριαρχεί στην πολιτική ζωή της χώρας έκανε από το Κομμένο της Άρτας ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο κ. Παυλόπουλος μίλησε στις εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα του Κομμένο αφιερώνοντας το τελευταίο μέρος της παρέμβασής του στο μείζον πολιτικό ζήτημα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Μάλιστα πήρε ξεκάθαρη θέση επισημαίνοντας ότι οι φορείς της εξουσίας θα πρέπει να αναλαμβάνουν ακέραια την ευθύνη και δεν νοείται μετάθεσή της σε άλλους.

«Βιώνοντας, λοιπόν, σήμερα στον Τόπο μας τους κινδύνους που ελλοχεύουν λόγω της παραβίασης ορισμένων από τα ως άνω Δικαιώματα, κατ’ εξοχήν δε της παραβίασης του κατά τις διατάξεις του άρθρου 19 του Συντάγματος δικαιώματος του απορρήτου των επικοινωνιών εις βάρος πολιτών αλλ’ ακόμη και θεσμικών παραγόντων της πολιτικής και πολιτειακής μας ζωής, αισθάνομαι την υποχρέωση να επισημάνω και τα εξής: Η πολιτική ευθύνη εκείνων, οι οποίοι ασκούν την εξουσία που τους έχει ανατεθεί με βάση την λαϊκή ετυμηγορία είναι, εκ φύσεως και εξ ορισμού, αντικειμενική.  Άρα οι φορείς της εξουσίας αυτής πρέπει ν’ αναλαμβάνουν, στο ακέραιο, την πολιτική ευθύνη που τους αναλογεί, ενώ δεν νοείται η μετάθεσή της, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, σε άλλους.  Με απλές λέξεις οι πολιτικοί “ταγοί” για να δικαιώσουν την προαναφερόμενη δημοκρατική τους νομιμοποίηση δεν μπορεί ν’ αρκούνται στην απλή διαχείριση της εξουσίας κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους, αλλά οφείλουν ν’ αναδεικνύονται, με θάρρος και συνέπεια και δίχως υπολογισμό του λεγόμενου “πολιτικού κόστους”, ασυμβίβαστοι υπερασπιστές της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας και των Θεσμών της”», ανέφερε στην ομιλία του ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στις γερμανικές αποζημιώσεις επισημαίνονται ότι οι απαιτήσεις της Ελλάδας για το κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσεις από τα εγκλήματα της ναζιστικής θηριωδίας είναι πάντοτε νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ