Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας: Έκκληση για εμβολιασμό

nosokomeio_prevezas

Την ανησυχία του για την αύξηση κρουσμάτων covid-19 εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας σε συνδυασμό με την άρνηση, την διστακτικότητα ή και την επιφυλακτικότητα για τον εμβολιασμό.

Ο Ιατρικός Σύλλογος καλεί όλους να μην παρασύρονται από τις ανορθολογικές, σκοτεινές, ύποπτες, αντιεπιστημονικές και συνωμοσιολογικές απόψεις που διακινούνται, κυρίως από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εναντίον των εμβολίων και των εμβολιασμών.

Για μία ακόμη φορά προτείνει με απόλυτη σαφήνεια την ανάγκη και χρησιμότητα του εμβολιασμού στην αναχαίτιση και εξάλειψη της Πανδημίας που βιώνουμε για τους παρακάτω λόγους:

1. Μία από τις σπουδαιότερες ανακαλύψεις της επιστήμης είναι τα εμβόλια, που είχε ως αποτέλεσμα τον περιορισμό και την εξάλειψη λοιμωδών νοσημάτων που προκάλεσαν εκατομμύρια θανάτους ανά τους αιώνες (Ευλογιά, Ιλαρά, Φυματιωση, Ηπατίτιδες,  κ.λ.π.)

2. Τα εμβόλια που διαθέτουμε εναντίον του SARS COV 2 είναι ασφαλή και με μεγάλη αποτελεσματικότητα,

3. Έχουν πραγματοποιηθεί δισεκατομμύρια εμβολιασμών παγκοσμίως που επιβεβαιώνουν την μεγάλη ασφάλεια και αποτελεσματικότητά των συγκεκριμένων εμβολίων.

4. Οι νοσηλευόμενοι σε κλινικές COVID 19 ή σε μονάδες Εντατικής Θεραπείας σχεδόν καθολικά είναι ανεμβολίαστοι(ποσοστά άνω του 90%)

5. Οι ιατροί στην χώρα μας είναι εμβολιασμένοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία (άνω του 95%)

6. Ο εμβολιασμός είναι ο μόνος τρόπος για να ξαναβρούμε τις ανθρώπινες σχέσεις μας και να  ξαναλειτουργήσουν φυσιολογικά όλες οι δραστηριότητες (εκπαίδευση, αθλητισμός, διασκέδαση, ψυχαγωγία θρησκευτικές δραστηριότητες, τουρισμός κ.λ.π.)

7. Ο εμβολιασμός είναι ο μόνος τρόπος για να ξαναλειτουργήσει η Οικονομία της χώρας μας και να μην χειροτερέψει η ανεργία, η ανέχεια και η φτώχεια στην κοινωνίας μας

8. Ο εμβολιασμός είναι ο μόνος τρόπος για να ανακτήσουμε την ελευθερία μας

Εμβολιαστείτε για να προφυλάξετε τον εαυτό σας, τους συγγενείς σας, τους φίλους σας και τους συνανθρώπους σας.

«Ο εμβολιασμός είναι πράξη υψηλής ευθύνης προς τον εαυτό σας και προς το κοινωνικό σύνολο.

Ο εμβολιασμός είναι το διαβατήριο προς την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ μας» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ