Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας: Έκαστος στο είδος του…

covid test

Την έντονη ενόχλησή του από διάφορους ανευθυνουπεύθυνους που βομβαρδίζουν την κοινή γνώμη μέσω των κοινωνικών δικτύων αλλά και μερίδας του τύπου με θεωρίες για την πανδημία και το εμβόλιο εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας.

Σημειώνεται ότι ο Ιατρικός Σύλλογος της Πρέβεζας είναι από τους πιο δραστήριους στην Ήπειρο και παρεμβαίνει συχνά δημόσια για θέματα που απασχολούν την κοινή γνώμη.

«Παρακολουθούμε πριν καν ξεκινήσει ο εμβολιασμός έναντι της πανδημίας να έχει αρχίσει  ένας πόλεμος κατά του εμβολίου (αντιεμβολιαστικό κίνημα) από πάρα πολλούς των οποίων τα πραγματικά κίνητρα αγνοούνται, αλλά όλοι κόπτονται για την δημόσια υγεία και το κοινωνικό σύνολο. Όλες αυτές οι πληροφορίες οι οποίες διακινούνται καλλιεργούν την δυσπιστία και τον φόβο έναντι του εμβολίου. Σαφώς και υπάρχουν απορίες σε πάρα πολλούς σχετικά με την πανδημία όπως και σχετικά με τον εμβολιασμό αλλά δεν είναι λύση να υιοθετούμε την άποψη του οποιοδήποτε και θα πρέπει να απευθυνόμαστε στον ειδικό σε κάθε περίσταση» αναφέρει.

Μπορούμε να κοιτάξουμε γύρω μας όλοι και να αναλογιστούμε πως θα ήταν η κοινωνία μας αν δεν υπήρχαν τα εμβόλια κατά της πολιομυελίτιδας, της παρωτίτιδας, της ευλογιάς, της ιλαράς, της φυματίωσης, της ερυθράς, του έρπητα αλλά και πολλών άλλων ακόμα και μετά ας αποφασίσει ο καθένας αν θα δεχτεί να εμβολιαστεί ή όχι.

Άλλωστε ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός για κανέναν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ