Ιατρική ευθύνη και ιατρικά σφάλματα

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Επιστημονική Εκδήλωση με θέμα «Ζητήματα Ιατρικής Ευθύνης», που διοργάνωσαν η Ελληνική Εταιρεία Ιατροδικαστικής & Ιατροδικαστικών Επιστημών και το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής & Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου, στο ξενοδοχείο Epirus Palace

Αρχικά, μίλησε ο καθηγητής Ιατροδικαστικής κ. Θεόδωρος Βουγιουκλάκης ο οποίος, αφού καλωσόρισε το κοινό, προέβη σε μια σύντομη εισήγηση για τα σημαντικότερα ζητήματα της Ιατρικής Ευθύνης και κυρίως στα  ερωτήματα και στους προβληματισμούς που αναφύονται στη διερεύνηση του Ιατρικού σφάλματος.

Στη συνέχεια, το λόγο πήραν οι  προσκεκλημένοι – ομιλητές, και πιο συγκεκριμένα, ο κ. Αναστάσιος Σκάρας Εισαγγελέας Εφετών, η κ. Ιωάννα Πάλλα Πρόεδρος Πρωτοδικών,  Κωνσταντίνος Τζούμας Δικηγόρος Ποινικολόγος. Σταυρούλα Παπαδόδημα Αν. Καθηγήτρια ΕΚΠΑ  και Χαρά Σπηλιοπούλου  Καθηγήτρια ΕΚΠΑ. 

Οι προαναφερθέντες  ανέπτυξαν κατά σειρά,  τη Δικαστική -Ποινική και Αστική – διερεύνηση του Ιατρικού σφάλματος, τη διαχρονική εξέλιξη και τα αποδεικτικά προβλήματα του Ιατρικού σφάλματος, και θέματα που αφορούσαν το Ιατροδικαστικό απόρρητο  και το σεβασμό της αξίας του ανθρώπου, προσελκύοντας το αμείωτο ενδιαφέρον του ακροατηρίου, που είχε κατακλύσει την αίθουσα.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Ιωαννιτών κ. Θ. Μπέγκας, η Πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Ιωαννίνων κα. Μ. Νάκα και η Πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Ιωαννίνων  κα Σ. Τσιάρα. Επίσης συμμετείχαν Δικαστικοί Λειτουργοί, Πανεπιστημιακοί Καθηγητές, Δικηγόροι, Ιατροδικαστές, Κλινικοί και Εργαστηριακοί Ιατροί, Φοιτητές και εκπρόσωποι της Γενικής Αστυνομικής Δ/νσης Ηπείρου.

Τέλος ο κ. Θ. Βουγιουκλάκης ως Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ιατροδικαστικής & ιατροδικαστικών επιστημών ευχαριστεί θερμά την διοίκηση και το προσωπικό  του ξενοδοχείου  Epirus Palace για την άρτια οργάνωση αυτής της εκδήλωσης, καθώς επίσης και  για την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας στη συνάντηση εργασίας των Ιατροδικαστών μελών της Εταιρείας που έλαβε χώρα την ιδία ημέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ