Η Ζίτσα θέλει την Παιδόπολη αλλά ψάχνει τι θα την κάνει

AG_ELENHΕίναι πλέον σαφές: Το Δημοτικό Συμβούλιο Ζίτσας, θέλει να περάσει οριστικά στη διαχείρισή του ο συνολικός χώρος της Πρώην Παιδόπολης “Αγία Ελένη”, μόνο που δεν ξέρει τι θα την κάνει και δεν έχει, ούτε είχε ποτέ κανένα συγκεκριμένο σχέδιο αξιοποίησης του συγκεκριμένου χώρου!

Τα παραπάνω προκύπτουν αβίαστα από την ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το Δημοτικό Συμβούλιο, με το οποίο… ζητά ιδέες και προτάσεις από τους Δημότες και τους Φορείς του Δήμου και μάλιστα μέσα σε μια βδομάδα, έως την 30η Μαρτίου, για την αξιοποίηση του χώρου και τον εγκαταστάσεων!

Σε μια βδομάδα λοιπόν, όποιος φορέας έχει πρόταση αξιοποίησης για ένα… κομμάτι ή και περισσότερο από τα 40 στρέμματα και τα 6.000 τ.μ. των 19 κτιρίων, μπορεί να καταθέσει την πρότασή του στην αρμόδια επιτροπή του Δήμου Ζίτσας, που συστήθηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κι όλα αυτά, επειδή ο Δήμος Ζίτσας, θίχτηκε γιατί ο Δήμος Ιωαννιτών πρότεινε να χρησιμοποιηθεί ένα και μόνο κτίριο από τα 19 για τη στέγαση άστεγων συμπολιτών που υποφέρουν σε συνθήκες άγριας οικονομικής κρίσης.

Αυτή η… παράδοξη κοινωνική ευαισθησία του Δήμου Ιωαννιτών, προσέβαλλε τα… ιδιοκτησιακά κεκτημένα πολλών στη Ζίτσα, σε ένα χώρο που μέχρι προχθές… όπως και στην ανακοίνωσή τους παραδέχονται, δεν είχαν σκεφτεί να αξιοποιήσουν ποτέ!

Έτσι:

“Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζίτσας με την αριθμ. 94/2012 απόφασή του συγκρότησε Επιτροπή με σκοπό την διερεύνηση οριστικής λύσης αξιοποίησης του συνολικού χώρου της πρώην Παιδόπολης «Αγία Ελένη», με τελικό στόχο την εκπόνηση και υποβολή ολοκληρωμένης πρότασης προς το Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι εγκαταστάσεις της πρώην Παιδόπολης «Αγία Ελένη» βρίσκονται εντός των ορίων του οικισμού της Τοπικής Κοινότητας του Αγίου Ιωάννη Δήμου Ζίτσας (Δ.Ε. Πασσαρώνας) και αποτελούνται από δεκαεννιά (19) κτίρια συνολικής δομημένης επιφάνειας 6055 Μ2 επί οικοπέδου 40 περίπου στρεμμάτων, με πρόσοψη επί της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων –Κόνιτσας, απέναντι από το Αεροδρόμιο.
Ύστερα από τα παραπάνω – και προκειμένου η Επιτροπή να ανταποκριθεί κατά το δυνατόν πληρέστερα στην ανατεθείσα εντολή του Δ.Σ. – ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ όλοι οι Δημότες και Φορείς του Δήμου Ζίτσας, αλλά και οποιοσδήποτε άλλος πολίτης ή φορέας ενδιαφέρεται, να καταθέσουν τις ιδέες και προτάσεις τους, για την αξιοποίηση του συνολικού χώρου και των εγκαταστάσεων της Παιδόπολης, ει δυνατόν μέχρι την 30η Μαρτίου 2012, στον Πρόεδρο της Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτη Παππά”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ