Η υπομονή εξαντλήθηκε… Οι πολίτες αδημονούν για επιστροφή στην καθημερινότητα

dromos_pezoi1

Η υπομονή των πολιτών φαίνεται ότι έχει εξαντληθεί. Μετά από ένα διάστημα δύο μηνών περίπου όπου διαρκούν τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας και περιορισμού διάδοσης του COVID-19 ο κόσμος αδημονεί κι αυτό γίνεται μέρα με την μέρα πιο έντονο. Η κίνηση των τελευταίων ημερών και πολύ περισσότερο το Σάββατο, στην πόλη των Ιωαννίνων, αποδεικνύει ότι το «μένουμε σπίτι» δεν μπορεί να έχει άλλη διάρκεια. Σ’ αυτό συντελεί σημαντικά και η βελτίωση του καιρού που κάνει την ανάγκη για έξοδο ακόμη μεγαλύτερη. Έτσι οι εκκλήσεις των επιστημόνων και των υπουργών έχουν μικρότερο αντίκρισμα από την στιγμή μάλιστα που άνοιξε για τα καλά η συζήτηση για την άρση των μέτρων.

Οι ανακοινώσεις για τον τρόπο και τα βήματα επιστροφής στην καθημερινότητα αναμένονται στις αρχές της εβδομάδας, πιθανότατα την Δευτέρα με πρωθυπουργικό διάγγελμα.

Η ανάγκη για έξοδο πάντως γίνεται μεγάλη και αποτυπώνεται σε κάθε γωνιά της πόλης των Ιωαννίνων.

Ο κόσμος βγαίνει, περπατάει, προσπαθώντας να διατηρεί τις αποστάσεις… Κατά διαστήματα η εικόνα στο κέντρο της πόλης έμοιαζε με κείνη της ημέρας χωρίς αυτοκίνητο. Η κίνηση οχημάτων ήταν περιορισμένη αλλά αυξημένη η κίνηση πεζών και  ποδηλατών.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • dromos pezoi1

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • dromos pezoi2

Η καραντίνα δεν μπορεί να κρατήσει για πάντα…

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη προσπάθεια που έχει γίνει από τον ελληνικό λαό: «Δεν μπορούμε να μείνουμε για πάντα εγκλωβισμένοι. Η άρση των μέτρων, όμως, θα γίνει με μεγάλη προσοχή και ιδιαίτερη επαγρύπνηση. Θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε αυστηρά μέτρα υγιεινής. Αν δεν χαλαρώσουμε, θα επιτύχουμε».

Το στίγμα της επόμενης ημέρας έδωσε και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς: ««Μέχρι να βρεθεί ο τρόπος αντιμετώπισης του ιού, η καθημερινότητά μας δεν θα είναι ίδια. Καθημερινά ακούτε πληροφορίες για το τι ανοίγει και πότε ανοίγει. Τις πρώτες μέρες της επόμενης εβδομάδες θα ξέρετε ακριβώς τι μέλλει γενέσθαι με επίσημες ανακοινώσει. Λίγη υπομονή ακόμα. Η επόμενη φάση θα είναι σταδιακή επιστροφή σε μια νέα καθημερινότητα και όχι στη συνηθισμένη καθημερινότητα. Η διαδικασία δεν θα είναι εύκολη. Θα έχουμε κρούσματα, θα χάνουμε δυστυχώς συνανθρώπους μας. Θα συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα υγιεινής. Κάποιες περιοχές μπορεί να ξαναμπούν σε καραντίνα. Καθημερινά θα αξιολογούμε την κατάσταση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ