«Η τηλεδιάσκεψη δεν διασφαλίζει το ορθό της εκλογής»

rizopoulos perifereiako

Άμεση ενημέρωση για τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου και αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου ζητά η παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου» με σχετική της ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση «λίγες μόνο ώρες πριν την ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβούλιο για την εκλογή νέου προέδρου και αντιπροέδρου του Σώματος και κανείς μας δεν γνωρίζει αν διαδικασία της εκλογής θα γίνει νόμιμα, καθότι στις προσκλήσεις η Περιφέρεια επιμένει η διεξαγωγή της ψηφοφορίας να γίνει με τηλεδιάσκεψη».

Οι «Ορίζοντες Ηπείρου» δηλώνουν ξεκάθαρα πως η συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να διασφαλίσει  το ορθόν της διαδικασίας και προτείνουν να στηθεί κάλπη στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβούλιου όπου οι περιφερειακοί σύμβουλοι θα εισέρχονται ένας ένας, με επίδειξη αρνητικού self ή rapid test προκειμένου να ψηφίσουν.

Αφού ολοκληρωθεί η ψηφοφορία, η συνέχιση της συνεδρίασης για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, μπορεί να γίνει ή με τηλεδιάσκεψη ή δια περιφοράς (με αποστολή των αποτελεσμάτων στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ