Η Tesla έρχεται και στα Γιάννινα!

tesla

Η Tesla ετοιμάζεται να διαθέσει τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα και στην Ελλάδα και ήδη αναζητά προσωπικό για την «συναρπαστική της είσοδο» στην ελληνική αγορά.

Παράλληλα προχωρά η επένδυσή της για το δίκτυο των ταχυφορτιστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων και ήδη η εταιρεία ανακοίνωσε σε ποιες πόλεις της Ελλάδας θα μπουν οι περίφημοι «superchargers» της.

Σκοπός της εταιρίας είναι να κατασκευάσει στην Ευρώπη μία τεράστια ηλεκτρική λεωφόρο εγκαθιστώντας ταχυφορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Όπως φαίνεται και στην ιστοσελίδα της, η Tesla στη χώρα μας θα τοποθετήσει φορτιστές στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λαμία, τη Σπάρτη και τα Ιωάννινα.

Προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί το πότε θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους αυτοί οι σταθμοί φόρτισης, ωστόσο τον περασμένο Φεβρουάριο στελέχη της Tesla είχαν έρθει στην Ελλάδα για να συζητήσουν με αρμόδιους φορείς όπως  η ΔΕΗ, καθώς και με τον διαχειριστή του συστήματος διανομής ρεύματος (ΔΕΔΔΗΕ), ώστε να σιγουρευτούν ότι το ελληνικό δίκτυο μπορεί να αντέξει το «φορτίο» που απαιτούν οι ταχυφορτιστές της.

Η Tesla τονίζει ότι οι ταχυφορτιστές της είναι οι πιο γρήγοροι στην αγορά, αφού μέσα σε μόλις 30 λεπτά μπορούν να «γεμίσουν» το αυτοκίνητο, ώστε να συνεχίσει το ταξίδι του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ