Η τεχνολογία αρωγός στην καθημερινότητα

TEXNOLOGIAΜε τη βοήθεια της τεχνολογίας η διαχείριση των καθημερινών υποχρεώσεων γίνεται πιο σύντομη και σαφώς πιο αποτελεσματική, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η υπηρεσία MSN της Microsoft. Το 79% των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι τουλάχιστον 500 ώρες το χρόνο μπορούν να εξοικονομηθούν μέσω εξυπνότερης διαχείρισης των προσωπικών υποχρεώσεων.

Η έρευνα του MSN έγινε σε 13 χώρες της Ευρώπης. Συνολικά, έλαβαν μέρος πάνω από 7.000 άτομα. Έξι στους δέκα ερωτηθέντες απάντησαν ότι οι καθημερινές τους υποχρεώσεις τους στερούν χρόνο από δραστηριότητες που εάν είχαν χρόνο θα επιθυμούσαν να κάνουν αλλά δεν προλαβαίνουν. Επίσης, το 47% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση, παραδέχονται ότι θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν τουλάχιστον μία έως δύο ώρες ημερησίως με την υιοθέτηση ενός αποτελεσματικότερου τρόπου διαχείρισης του προγράμματός τους.

 

Ως εκ τούτου, προκύπτει ότι ετησίως θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν 547,5 ώρες ή περίπου 23 ημέρες ελεύθερου χρόνου.

Επιπλέον, ένα ποσοστό της τάξης του 25% δήλωσε ότι θα μπορούσε να εξοικονομήσει από δύο έως τέσσερις ώρες την ημέρα, με αποτελεσματικότερη διαχείριση των υποχρεώσεών του.

Στην Ελλάδα, το ποσοστό των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση που δήλωσε ότι με καλύτερη διαχείριση προσωπικών εργασιών θα εξοικονομούσε μία με δύο ώρες ημερησίως ανήλθε στο 41%, ενώ δύο με τέσσερις ώρες απάντησε το 26%.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ