Η συντήρηση των σκαφών ρυπαίνει την λίμνη!!!

karavakia nisi

karavakia nisi

Πρόβλημα ρύπανσης της λίμνης και υποβάθμισης του περιβάλλοντος, εντοπίζει ο Φορέας Διαχείρισης, πίσω από την συντήρηση και την επισκευή των σκαφών που συνήθως γίνεται αυτή την εποχή.

Είναι γεγονός ότι εδώ και πολλά χρόνια, αναφέρει σε ανακοίνωσή του, η τακτική συντήρηση και επισκευή όλων των σκαφών που πλέουν στη λίμνη Παμβώτιδα, πραγματοποιείται ανεξέλεγκτα και χωρίς την εφαρμογή των αναγκαίων μέτρων για την προστασία του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος της λίμνης Παμβώτιδας.

Αποτελεί ζήτημα που καλούνται να αντιμετωπίσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς σε ένα πλαίσιο καλής συνεργασίας και αλληλοκατανόησης.

Για να αντιμετωπιστεί η επικίνδυνη αυτή κατάσταση είναι επιτακτική ανάγκη να χωροθετηθεί ένας κατάλληλος χώρος (π.χ. καρνάγιο ή εγκαταστάσεις διαχείμανσης και μικροεπισκευής σκαφών) όπου θα πραγματοποιούνται οι απαραίτητες εργασίες επισκευής και συντήρησης σκαφών σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία (Ν. 4014/2011/ ΦΕΚ Α΄209, ΚΥΑ 170544/2013 ΦΕΚ Β’ 2407 κ.λπ.).

Μέχρι όμως τη δημιουργία των προβλεπόμενων από την κείμενη νομοθεσία απαραίτητων χερσαίων εγκαταστάσεων, είναι απαραίτητη η λήψη των αναγκαίων μέτρων πρόληψης της ρύπανσης και υποβάθμισης του περιβάλλοντος, από όσους πλοιοκτήτες πρόκειται να πραγματοποιήσουν εργασίες επισκευής και συντήρησης των σκαφών τους.

Ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας επισημαίνει για άλλη μια φορά την πολλαπλή σημασία της πρόληψης της ρύπανσης για το οικοσύστημα της λίμνης Παμβώτιδας.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ