Η Συνεταιριστική Τράπεζα στηρίζει την αναστήλωση στην Κασσώπη

arxaia mpenos ioannou

arxaia mpenos ioannou

Αρωγός στην προσπάθεια αναστήλωσης κι ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου της Κασσώπης στέκεται η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου.

Η τράπεζα έγινε χορηγός του προγράμματος που υλοποιεί το Διάζωμα και η Περιφέρεια Ηπείρου και θα στηρίξει στο εξής κάθε πρωτοβουλία του προγράμματος My Kassopi.

Για 2.500 χιλιάδες χρόνια το Αρχαίο Θέατρο της Κασσώπης στέκεται αγέρωχο στις πλαγιές του Ζαλόγγου και γοητεύει τους επισκέπτες. Στις αρχές του 1950 η αρχαιολογική σκαπάνη του καθηγητή Σ. Δάκαρη ξεκίνησε να αποκαλύπτει το ασύγκριτο μεγαλείο της Αρχαίας Κασσώπης και του μοναδικού θέατρού της. Μέσω του έργου του σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ, στην Ήπειρο γίνεται πραγματικότητα η πρώτη πολιτιστική διαδρομή Αρχαίων Θεάτρων στην Ελλάδα, το θέατρο της Κασσώπης μαζί με αυτά της Δωδώνης, Νικόπολης, Αμβρακίας, Γιτάνας αποτελούν τους σταθμούς της διαδρομής .

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου αποφάσισε να στηρίξει ενεργά την δημιουργία της Πολιτιστικής Διαδρομής των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου έχοντας κατά νου ότι η απόφαση αυτή εξυπηρετεί, πρώτα την ανάπτυξη και την ανάδειξη της μεγάλης Πολιτιστικής κληρονομιάς της Ηπείρου και κατόπιν ότι θα επιφέρει πολλαπλά θετικά αποτελέσματα στην κοινωνία και την οικονομία της Ηπείρου (τουριστική ανάπτυξη και προβολή κλπ).

Στο πλαίσιο των παραπάνω η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου αποφάσισε ότι εκτός της οικονομικής στήριξης των € 5.500,00 που προσφέρει για την αποκατάσταση του Αρχαίου Θεάτρου της Κασσώπης, θα συμμετάσχει επίσης ενεργά στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των Ηπειρωτών μέσω του δικτύου καταστημάτων της στηρίζοντας ακόμη περισσότερο τον σκοπό αυτό, άλλωστε ως Συνεταιριστική επιχείρηση η Τράπεζα Ηπείρου στήριζε και θα συνεχίσει να στηρίζει μια από της βασικές αξίες της συνεταιριστικής ιδέας «χρειαζόμαστε λίγα από πολλούς ώστε να πετύχουμε κάτι μεγάλο»

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ