Η στιγμή που η Καρέτα γεννά στη φωλιά της…

valtos-kareta1

Μία από τις μεγάλες εκπλήξεις έζησε ο κ. Αντώνης Μήτσoς όταν βρέθηκε απέναντι από την χελώνα Καρέτα Καρέτα, η οποία είχε βγει στην παραλία και διάλεγε το σημείο που θα αφήσει τα αυγά της! Η χελώνα δεν έδειξε να ενοχλείται από την παρουσία του και αφού κινήθηκε αργά στην παραλία του Βάλτου κατέληξε να φτιάξει την φωλιά της ακριβώς κάτω από το Ionion Beach, το ξενοδοχείο που διατηρηθεί ο ίδιος στην περιοχή, ιδιοκτήτης και του καταλύματος Vila Antonis.

Εκεί γέννησε και στη συνέχεια έπεσε στα καθαρά νερά του Ιονίου για να συνεχίσει το ταξίδι της.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • valtos kareta1

Το σημείο όπου έφτιαξε την φωλιά, σημάνθηκε και χωροθετήθηκε προκειμένου να τύχει της απόλυτης προστασίας μέχρι την στιγμή που τα χελωνάκια θα πάρουν κι αυτά τον δρόμο προς το Ιόνιο.

Ήταν μία μεγάλη κι ευχάριστη έκπληξη για μας” ανέφερε ο κ. Μήτσος στο Epiruspost για να συμπληρώσει ότι είναι μοναδικό το θέαμα της φωλιάς ακριβώς κάτω από το ξενοδοχείο του και ανάμεσα σε μία πολυσύχναστη παραλία!

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • valtos kareta2

Ο ίδιος βέβαια περιμένει πως και πως την στιγμή που θα γεννηθούν τα χελωνάκια… Θα είναι κάτι μοναδικό και είναι σίγουρος ότι θα μπορέσει να τα απαθανατίσει και πάλι στον φωτογραφικό του φακό, όπως έκανε και με την στιγμή της γέννησης των αυγών!

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια όπου μία Καρέτα Καρέτα, επιλέγει την παραλία του Βάλτου Πάργας για να γεννήσει τα αυγά της!

Πως αντιδρούν οι τουρίστες στην θέα της φωλιάς; “Ξετρελαίνονται και όλοι σπεύδουν να βγάλουν φωτογραφίες” λέει ο κ. Μήτσος!

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • valtos kareta3

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ