Οι σαράντα μέρες που θα κρίνουν τον ΠΑΣ

xristopoylosΣαράντα καθοριστικές ημέρες είναι αυτές που ξεκινούν από τον αγώνα του Σαββάτου κόντρα στην Skoda Ξάνθη, σύμφωνα με τον Γιάννη Χριστόπουλο. Ο τεχνικός του ΠΑΣ βλέπει τους επόμενους αγώνες ως κομβικούς για την πορεία του ΠΑΣ στο πρωτάθλημα με τη λήξη του Α’ γύρου.
Όσον αφορά το πρόβλημα στο γκολ, ο Γιάννης Χριστόπουλος θεωρεί ότι προσπαθούν και δουλεύουν σε κάθε παιχνίδι για το καλύτερο και θα προβληματιζόταν περισσότερο αν η ομάδα δεν απέδιδε καλό ποδόσφαιρο στους ως τώρα αγώνες της.

Ο κ. Χριστόπουλος ανέφερε:
«Από το Σάββατο ξεκινάει μία σειρά αγώνων, μία σειρά από πέντε παιχνίδια τα οποία θα καθορίσουν σε σημαντικό βαθμό με το τελείωμα του β’ γύρου αν θα μπορέσουμε να ξεκολλήσουμε από τις θέσεις που είναι προς το τέλος του βαθμολογικού πίνακα ή αν θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε εκεί τριγύρω.
Συμπεριλαμβανομένου και του αγώνα κυπέλλου με τον Πανσερραϊκό, οι επόμενες 40 μέρες και τα 8 παιχνίδια που έρχονται είναι πολύ σημαντικά για την ομάδα μας.
Ξεκινώντας από τον αγώνα του Σαββάτου με την Ξάνθη θέλουμε πάρα πολύ τη νίκη, όπως και σε κάθε αγώνα, προετοιμαζόμαστε γι’ αυτό. Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο για μας. Σε όλα τα παιχνίδια πρέπει να δίνουμε παραπάνω από το 100% των δυνάμεων μας για να μπορέσουμε να έχουμε καλή εικόνα και να παίρνουμε αποτελέσματα.
Βλέπω όμως και μέσα από τις προπονήσεις ότι είμαστε σε καλό επίπεδο και αντιμετωπίζουμε με αισιοδοξία το επόμενο παιχνίδι».
Για το αν θα κάνει ενέργειες (πχ αλλαγές προσώπων) για να έρθει πιο εύκολα το γκολ ο κ. Χριστόπουλος απάντησε: «Εμείς κάνουμε το καλύτερο δυνατό κάθε Κυριακή και κάθε Σάββατο. Οι παίκτες που βλέπουμε ότι είναι σε καλύτερη ετοιμότητα, και ανταποκρίνονται στην τακτική που ζητάμε, αυτούς και χρησιμοποιούμε. Άρα δεν νομίζω ότι χρειάζεται να αλλάξουμε κάτι σε τακτική ή σε πρόσωπα.
Αν η ομάδα δεν απέδιδε καλό ποδόσφαιρο. Αν στα παιχνίδια οι αντίπαλοι υπερείχαν συνέχεια από εμάς, τότε αυτό θα μας προβλημάτιζε πάρα πολύ και τότε σίγουρα θα έπρεπε να αλλάξουμε πολλά πράγματα. Αυτό όμως δεν συμβαίνει.
Όσον αφορά το γκολ, αυτό το έχουμε ξανασυζητήσει, είναι ένα σύνθετο θέμα. Είναι και θέμα ικανότητας, είναι και θέμα ρέντας, και άλλα πολλά θέματα.
Εάν νομίζεται ότι εμείς τώρα έξι μήνες δεν δουλεύουμε στο τελείωμα των φάσεων, αυτό είναι πραγματικά εξωπραγματικό.
Ή αν αντιμετωπίζαμε ένα πρόβλημα γιατί δεχτήκαμε γκολ από στημένες φάσεις σε κάποια παιχνίδια, ότι εμείς δεν δουλεύαμε στις στημένες φάσεις, πάλι είναι κάτι εξωπραγματικό».
Για το που πιστεύει ότι θα κυμανθεί το όριο παραμονής: «Η λογική λέει, αλλά κανένας δεν μπορεί να προβλέψει, ότι το όριο της παραμονής θα κυμανθεί γύρω στους 30 πόντους ίσως και ποιο κάτω. Αλλά αυτό ίσως να είναι και πιο πάνω. Υπάρχουν χρονιές που οι ομάδες είχαν 26 με 28 βαθμούς και ήταν η δεύτερη ομάδα που έπεφτε από την κατηγορία.
Άρα βάζουμε ένα όριο γύρω στους 30 βαθμούς. Αυτό λέει η λογική, αλλά αυτό κανένας δεν μπορεί να το προβλέψει».
Για το γεγονός ότι ενώ η ομάδα δεν σκοράρει, είχε στον αγώνα στην Τρίπολη 8 στις 9 τελικές προσπάθειες εντός εστίας: «Αν πάρουμε τα παιχνίδια ξεχωριστά. Αν πάρουμε για παράδειγμα τους τελευταίους αγώνες, στον Πανθρακικό η ομάδα κατάφερε σε ένα εκτός έδρας παιχνίδια να πετύχει τρία γκολ και να δημιουργήσει και άλλες ευκαιρίες. Στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο όπου οι γηπεδικές και οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν οι καλύτερες, πάλι δημιούργησε ευκαιρίες, όχι πολλές τελικές. Αλλά σε ένα παιχνίδι δύσκολο όπως ήταν αυτό το τελευταίο μέσα στην Τρίπολη, πάλι δημιούργησε τελικές από τις οποίες ήταν όλες μέσα στην εστία. Αυτό είναι ένα σημαντικό κομμάτι. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι με την Ξάνθη όλες οι τελικές θα πάνε μέσα στην εστία.
Αλλά δείχνει ότι σίγουρα θα θέλαμε να έχουμε σκοράρει περισσότερα γκολ, σίγουρα θα θέλαμε να έχουμε δύο παίκτες που θα βάζουν κάθε χρόνο στα πρωταθλήματα τους 30 και 40 γκολ. Αλλά αυτό δεν είναι εύκολο να συμβεί αυτή τη στιγμή».
Ποίες θα είναι οι απουσίες το Σάββατο: «Ο Ντάσιος που αντιμετωπίζει το πρόβλημα, ο Μπέριος που έχει από χτες ένα μικρό τράβηγμα, ο Πατσατζόγλου ο οποίος έχει μία φλεγμονή στο ισχίο εδώ και αρκετές μέρες και τώρα αρχίζει σιγά-σιγά να μπαίνει στον ρυθμό των προπονήσεων και υπάρχει ένα πρόβλημα με τον Αυγενικού με κάποιο χτύπημα στο κουντουπιέ από το παιχνίδι με την Τρίπολη. Θα δούμε αύριο και θα αποφασίσουμε για τον Μιχάλη (Αυγενικού)».
Για την Ξάνθη: «Η Ξάνθη με την έλευση του κ. Κωστένογλου άλλαξε και το σύστημα, και το στυλ και την τακτική που ακολουθούσε μέχρι τότε ο κ. Ουζουνίδης.
Ξέρω πως δουλεύει η Ξάνθη και πως κινείται, αλλά τη στρατηγική που θα ακολουθήσει δεν μπορώ να το προβλέψω».
Για την κακή παράδοση κόντρα στην Ξάνθη: «Σίγουρα μπορούμε να κοιτάμε στις παραδόσεις αλλά δεν ισχύουν για πάντα».

ΠΗΓΗ: www.sportsioannina.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ