Η Ψυχιατρική  Κλινική, η ΕΠΡΟΨΥΗ και η σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση

kliniki

Η συνεργασία της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων με την ΕΠΡΟΨΥΗ –Εταιρεία Προαγωγής Ψυχικής Υγείας Ηπείρου- με σκοπό την αξιοποίηση κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις τις τελευταίες ημέρες και έντονη αντιπαράθεση.

Την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι το κλίμα είναι βαρύ και στην ίδια την Κλινική, η οποία με επιλογή των υπευθύνων της, βρέθηκε να πρωταγωνιστεί.

Το θέμα ξεκίνησε να απασχολεί την επικαιρότητα μετά την ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών η οποία κατήγγειλε ότι η σύμπραξη μεταξύ της Ψυχιατρικής Κλινικής και της ΕΠΡΟΨΥΗ είναι επιζήμια για την πρώτη και προς όφελος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στην ΕΠΡΟΨΥΗ μετέχουν καθηγητές της Ψυχιατρικής Κλινικής. Απώτερος σκοπός της σύμπραξης είναι η ανάπτυξη Μονάδας Έγκαιρης Παρέμβασης στην Ψύχωση με κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο Καθηγητής της Ψυχιατρικής Κλινικής υπερασπίστηκε την απόφαση για την σύμπραξη και την δικτύωση όλων των δομών ψυχικής υγείας.

Ακολούθησαν πολλές ανακοινώσεις και τοποθετήσεις τόσο φορέων της υγείας όσο και πολιτικών κομμάτων.

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ που έγινε από τα κεντρικά, με ανακοίνωση του τομέα υγείας του κόμματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στα στελέχη της Αγωνιστικής Συσπείρωσης και του ΠΑΜΕ υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι απώτερος στόχος της κριτικής είναι ο Διευθυντής της Κλινικής Θ. Υφαντής πρώην σύμβουλος του Υπουργού Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και ο επίκουρος καθηγητής πρώην βουλευτής του κόμματος Χρήστος Μαντάς.

Στην υπόθεση παρενέβη το τοπικό ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι η συνεργασία αποτελεί μία δυσμενή εξέλιξη που ανοίγει κερκόπορτα για την εκχώρηση δημόσιων δομών υγείας.

Για το ίδιο θέμα έχει κατατεθεί ερώτηση στη Βουλή ενώ το ΚΚΕ και η κομματική οργάνωση Ιωαννίνων προβαίνει σε μία ακόμη δημόσια τοποθέτηση απαντώντας ουσιαστικά σε κείνη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ με τη θέση του ολοφάνερα ξεπλένει πολιτικά και τη ΝΔ και την ΕΕ με το Ταμείο Ανάκαμψης και το ρόλο που έχει ανατεθεί στις ΜΚΟ (που βαφτίζονται δημόσιοι φορείς), αλλά και όσους πρωτοστάτησαν για την «σύμπραξη» με το ΠΓΝΙ. Δίνει πραγματική πάσα στην κυβέρνηση για να υποστηρίξει ότι οι ΣΔΙΤ είναι και προοδευτικές αλλά και μονόδρομος με βάση το υπάρχων πλαίσιο. Τι απομένει ως επιλογή σύμφωνα με την πολιτική λογική του ΣΥΡΙΖΑ; Να σταυρώσουν όλοι τα χέρια περιμένοντας αλλαγή της κυβέρνησης στις επόμενες εκλογές, με την απατηλή υπόσχεση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ φιλολαϊκό, όπως έκανε και με το 3ο μνημόνιο!!! Αν αυτά πράττει ως αντιπολίτευση, ας αναλογιστεί ο καθένας μας τι θα κάνει ως κυβέρνηση, χωρίς αυταπάτες πλέον» σημειώνει το ΚΚΕ.

Χαρακτηρίζει ακόμη αποκαλυπτική την κοκορομαχία μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή, για το ποιος έχει στηρίξει περισσότερο τις ΜΚΟ στην ψυχική υγεία, υπονομεύοντας τις δημόσιες υπηρεσίες. «Έχουμε να πούμε ότι και οι δύο έχουν δίκιο. Το ΠΑΣΟΚ εγκαινίασε τις ΑΜΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ τις μεγάλωσε, η ΝΔ τις γιγαντώνει. Πρόκειται για τη «συνέχεια του κράτους» που αφορά και τόσες άλλες πολιτικές επιλογές, που έχουν προχωρήσει αυτά τα κόμματα πάνω στις πλάτες και τις ανάγκες του λαού. Αυτή την πολιτική την καταγγέλλει και την αντιπαλεύει το ΚΚΕ διαχρονικά» τονίζει στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ