Η πρώτη αντίδραση από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

exit poll

Στελέχη της ΝΔ μετά την ανακοίνωση των exit polls έλεγαν τα εξής συνομιλώντας με δημοσιογράφους:

«Εμείς περιμένουμε τα επίσημα αποτελέσματα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι αυτό που ζητούσαμε για καθαρή νίκη με διαφορά φαίνεται να επιτυγχάνεται. Περιμένουμε τα επίσημα».

Το πρώτο σχόλιο μετά την ανακοίνωση του κοινού exit poll είχαμε από πηγές του ΣΥΡΙΖΑ για τα αποτελέσματα των εκλογών 2023.

«Ας περιμένουνε να δούμε τα πρώτα πραγματικά αποτελέσματα, γιατί έχουμε εμπειρία από εκλογικές αναμετρήσεις και γνωρίζουμε ότι τα πραγματικά αποτελέσματα μπορεί να είναι διαφορετικά», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Και προσθέτουν: «Η εικόνα που έχουμε είναι ότι 1 στους 3 ερωτηθέντες δεν απαντούσε. Οπότε ας κάνουμε λίγη υπομονή να δούμε τα πρώτα πραγματικά αποτελέσματα».

Φιλοξενούμενος στην εκλογική εκπομπή του MEGA, ο Πάνος Σκουρλέτης τόνισε, άλλωστε, πως «είναι άλλη μία δημοσκόπηση, με ιδιαίτερο βάρος βέβαια, αλλά άλλη μία δημοσκόπηση».

«Εφόσον επιβεβαιωθούν τα ποσοστά του exit poll, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ανεβάζει τα ποσοστά του κατά 40%, αυξάνοντας τις δυνάμεις του», σχολιάζει η Χαριλάου Τρικούπη τα πρώτα αποτελέσματα του κοινού exit poll για τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Όπως σημειώνει, «κεντρική στόχευση είναι να επιστρέψει το ΠΑΣΟΚ ως πρωταγωνιστικός πόλος και αυτό υπηρετείται από τα ποσοστά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ