Η Πρέβεζα ετοιμάζεται για την ενθρόνιση του Μητροπολίτη

MHTROPOLITHS_PREBΣτην πλατεία του Αγίου Νικολάου-και όχι στην πλατεία Ανδρούτσου όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί- θα γίνει η υποδοχή του νέου Μητροπολίτη Νικοπόλεως-Πρεβέζης Χρυσόστομου Τσιρίγκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Δημοτικό Ραδιόφωνο Πρέβεζας, η επιλογή της πλατείας αποτελεί προσωπική επιθυμία του Σεβασμιότατου ο οποίος αμέσως μετά την υποδοχή θα κατευθυνθεί στο Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου όπου και θα πραγματοποιηθεί η τελετή της ενθρόνισης.

Η επιλογή του Αγίου Νικολάου έχει να κάνει με την μικρή απόσταση στην οποία βρίσκεται ο Άγιος Κωνσταντίνος έτσι ώστε να διευκολυνθούν στην μετακίνησή τους τόσο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος όσο και οι υπόλοιποι 15 Μητροπολίτες που θα τον συνοδεύουν.

Όσο για την επιλογή του Αγίου Κωνσταντίνου κι όχι του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Χαραλάμπους φέρεται να συνδέεται αποκλειστικά με την χωρητικότητα του, αφού σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών ο Άγιος Κωνσταντίνος θα μπορεί να φιλοξενήσει πολύ περισσότερους πιστούς από όσους ο Άγιος Χαράλαμπος.

Ο Σεβασμιότατος, θα φτάσει στην πλατεία του Αγίου Νικολάου την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου και ώρα 4 το μεσημέρι, όπου θα τον υποδεχτεί ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης και οι λοιποί φορείς όχι μόνο από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας αλλά και από τους Δήμους εκείνους της Άρτας, οι οποίοι υπάγονται στην Μητρόπολη Πρέβεζας. Χθες οριστικοποιήθηκε το πρόγραμμα και διευθετήθηκαν οι λεπτομέρειες μεταξύ της Μητρόπολης και του Δήμου τους δύο φορείς που θα φέρουν σε πέρας την τελετή της υποδοχής και της ενθρόνισης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ