Η Πολιτική Προστασία και η ενημέρωση

Με το ενημερωτικό δελτίο που εκδόθηκε την Δευτέρα ολοκληρώνεται η καθημερινή αναλυτική ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ήπειρο, την οποία ανέλαβε και έφερε σε πέρας η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας.

Το καθημερινό δελτίο αποτέλεσε την μοναδική έγκυρη κι αξιόπιστη πηγή ενημέρωσης για όλα τα τοπικά μέσα και κυρίως για τους πολίτες της περιοχής.

Ήταν μία σημαντική πρωτοβουλία που απαίτησε αρκετή δουλειά και από τα Νοσοκομεία και από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Ήταν όμως και ένα βήμα προς τα μπρος καθώς το ίδιο παράδειγμα επιχείρησαν να ακολουθήσουν και σε άλλες περιοχές, χωρίς όμως να το πετύχουν.

Για τα μέσα ενημέρωσης ήταν σαφώς το πιο χρήσιμο εργαλείο καθώς καθημερινά υπήρχε πλήρης εικόνα για την κατάσταση στην περιοχή, τα νέα κρούσματα, την πορεία όσων είχαν νοσήσει.

«Για την μέχρι σήμερα συνεργασία θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι αγόγγυστα συνέβαλαν στην συλλογή των στοιχείων, η οποία και συνεχίζεται. Με δεδομένο πως πλέον η εξάπλωση της πανδημίας σε πανελλαδικό επίπεδο εμφανίζει ύφεση και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δειγμάτων που λαμβάνονται στα νοσοκομεία της Ηπείρου αφορούν προεγχειρητικούς ελέγχους εκτιμάται πως δεν συντρέχει ιδιαίτερος λόγος καθημερινής έκδοσης ενημερωτικών ανακοινώσεων, που θα εκδίδονται πλέον μόνο στην περίπτωση που υπάρξουν αξιόλογα περιστατικά», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας.

Τον συντονισμό της πρωτοβουλίας είχε ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Δημήτρης Μαυρογιώργος, ο οποίος κι αυτή την φορά έδωσε τον καλύτερό του εαυτό.

Η καθημερινή ενημέρωση λοιπόν πήρε τέλος και αξίζουν τα εύσημα σε όλους όσους μερίμνησαν από τις 17 Μαρτίου και μέχρι σήμερα να εκδίδουν το καθημερινό δελτίο με όλα τα στοιχεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ