Το φημισμένο παραδοσιακό, γρήγορο φαγητό των Ελλήνων, το σουβλάκι όπως το αποκαλούν συνήθως οι Αθηναίοι, η πίτα με γύρο όπως έχει καθιερωθεί σε πολλές περιοχές, τείνει να εξελιχθεί σε είδος πολυτελείας..
Την ώρα που η ακρίβεια έχει χτυπήσει «κόκκινο» και στην εστίαση, οι ιδιοκτήτες των ψητοπωλείων δηλώνουν ανήμποροι να συγκρατήσουν τις τιμές στο αγαπημένο έδεσμα των Ελλήνων, καθώς οι πρώτες ύλες έχουν εκτοξευθεί.
Η πίτα, το κρέας, ακόμη και η ντομάτα τραβούν την ανηφόρα κάτι που αποτυπώνεται στην τιμή της πίτας ή του πιτόγυρου..
Μέχρι και τέσσερα ευρώ το τεμάχιο φτάνει η τιμή του με τον μέσο όρο να κυμαίνεται στα 3,70.
Οι ψητοπώλες καταγγέλλουν πως δεν μπορούν πλέον να απορροφούν τις αυξήσεις στις τιμές του κρέατος, των λαχανικών αλλά και των σιτηρών. Αν το ράλι δεν σταματήσει τότε η αύξηση της τιμής είναι αναπόφευκτη.
Οι συγκρίσεις των τιμών αποδεικνύουν την κατακόρυφη άνοδο, καθώς το 2023 το σουβλάκι κυμαινόταν από 3 έως 3,70 € ενώ φέτος ξεκινά από τα 3,40 και αγγίζει ακόμη και τα 4 €.