Η Περιφέρεια πήρε την μελέτη για την σύνδεση Ιόνιας- Πρέβεζας.. Μαζί και την ευθύνη για το έργο

ionia odos filippiada

Το αποτυχημένο πείραμα της μελέτης για την επέκταση της Ιόνιας μέχρι την Κακαβιά επαναλαμβάνει η Περιφέρεια Ηπείρου, αυτή την φορά με την μελέτη σύνδεσης της Ιόνιας Οδού με την Πρέβεζα.

Και οι δύο μελέτες έχουν ανατεθεί εδώ και χρόνια από το Υπουργείο Υποδομών. Ουδέποτε έγινε εφικτή η ολοκλήρωσή τους παρότι πληρώθηκαν εκατομμύρια.

Πριν από ενάμισι χρόνο περίπου η Περιφέρεια Ηπείρου πήρε από το Υπουργείο Υποδομών την μελέτη για την επέκταση της Ιόνιας Οδού μέχρι την Κακαβιά, με προοπτική να την ωριμάσει ώστε να ενταχθεί το έργο –κουτσουρεμένο ως τρίιχνος αυτοκινητόδρομος- στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Παρά τις υποσχέσεις για χρηματοδότηση αυτό τελικά δεν έγινε. Τον περασμένο Δεκέμβριο το Υπουργείο Υποδομών πήρε πίσω την μελέτη από την Περιφέρεια Ηπείρου για να την…. ξαναωριμάσει ώστε να εντάξει το έργο στο ΕΣΠΑ.

Έκτοτε αγνοείται η τύχη της!

Ακριβώς το ίδιο μοντέλο επαναλαμβάνεται με την μελέτη σύνδεσης της Ιόνιας Οδού με την Πρέβεζα.

Μία στοιχειώδη υποχρέωση του κράτους προς την Ήπειρο έρχεται να την υποκαταστήσει η Περιφέρεια Ηπείρου.

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα «η Περιφέρεια Ηπείρου παρέλαβε από το Υπουργείο Υποδομών και  Μεταφορών τη μελέτη της εθνικής οδού από κόμβο Καμπής της Ιόνιας οδού μέχρι κόμβου Ζέφυρο Π.Ε. Πρέβεζας, προκειμένου να την προσαρμόσει στα  τωρινά δεδομένα και να την «ωριμάσει» ώστε στη συνέχεια να την εντάξει σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα».

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν αναφέρονται στην ανακοίνωση. Έτσι αρκετά ζητήματα ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου αλλά και την πηγή χρηματοδότησης παραμένουν ανοιχτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ