Η Περιφέρεια μηδενίζει το κόστος του υπολείμματος για τους Δήμους

asa-leitourgia5

Τα πάνω κάτω έρχονται με την μεταφορά του υπολείμματος από το εργοστάσιο στους Χώρους Υγειονομικούς Ταφής Υπολειμμάτων.

Οι τελευταίες εξελίξεις φέρουν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση την διοίκηση του Αναγκαστικού Συνδέσμου. Κι αυτό γιατί την ώρα που ο Σύνδεσμος προχωρά σε προσφυγές η Περιφέρεια πέτυχε την χρηματοδότηση με το ποσό των 500 χιλιάδων ευρώ από το Υπουργείο Ανάπτυξης, κάτι που μειώνει ή και μηδενίζει το κόστος για τους Δήμους της Ηπείρου.

Στην ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου αναφέρεται:

Η Περιφέρεια Ηπείρου στα πλαίσια των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει με τη Σύμβαση Σύμπραξης για τη μεταφορά του υπολείμματος από τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) στους κατά τόπους Χώρους Υγειονομικής Ταφής Υπολείμματος (ΧΥΤΥ), χρηματοδοτήθηκε εκ νέου από το Ελληνικό Δημόσιο (Υπ. Ανάπτυξης)  για τη μεταφορά του με το ποσό των 500.000 ευρώ, μετά από αίτημα της Περιφερειακής Αρχής.

Το ποσό αυτό συνδυαστικά και με την έκπτωση που πέτυχε η Περιφέρεια για τη μεταφορά  (πάνω από 30%) καλύπτει το σχετικό κόστος για αρκετά μεγάλο  χρόνο, απαλλάσσοντας αντίστοιχα τους Δήμους της Ηπείρου- με τελικούς αποδέκτες τους πολίτες της Ηπείρου – από τα τέλη μεταφοράς του  για το συγκεκριμένο  διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ