Η οριοθέτηση της λίμνης δεν επηρεάζει τον περιμετρικό πεζόδρομο

paralimnio g

Πλήρως αποσυνδεμένος από την οριοθέτηση της λίμνης είναι ο περιμετρικός ποδηλατόδρομος- πεζόδρομος που πρόκειται για να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «Τρίτσης».

Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε.

Ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι για το έργο του περιμετρικού ποδηλατόδρομου- πεζόδρομου της λίμνης Παμβώτιδας,  υπάρχει μελέτη (από την πρώην Κρατική Περιφέρεια Ηπείρου)  με εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους, η οποία όμως χρειάζεται επικαιροποίηση σε ορισμένα σημεία, όπως π.χ. για διέλευση ενός μικρού τμήματος μέσα από τη λίμνη με εναέρια ξυλοκατασκευή στο ύψος της Ι.Μ. Ντουραχάνης, στις ναυταθλητικές εγκαταστάσεις ή και στην περιοχή της Ντραμπάτοβας,  ώστε να μην συμπίπτει με επαρχιακές ή δημοτικές οδούς.

Πρόσθεσε επίσης ότι αν υπάρχουν μικρά τμήματα που διέρχονται από ιδιοκτησίες, αυτά πρέπει να απαλλοτριωθούν. «Για το συγκεκριμένο έργο, δεν παίζει κανένα ρόλο που βρίσκεται η πράσινη, η μπλε ή η κόκκινη γραμμή της οριοθέτησης.   Μη μπερδεύουμε σε κανένα σημείο το γύρο της λίμνης με την κόκκινη γραμμή κλ.», εξήγησε.

 Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα να βρεθεί επιτέλους λύση με τις ιδιοκτησίες στην περιοχή του Μάτσικα, αλλά και να αποζημιωθούν από το κράτος οι ιδιοκτήτες εκτάσεων στους Λογγάδες που μετά την κατασκευή των αναχωμάτων αυτές έχουν πλημμυρίσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ