Η Ολυμπιακή Φλόγα φώτισε τα Γιάννινα

FLOGA1

FLOGA1Λαμπρές εκδηλώσεις σε Πρέβεζα, Πάργα και Ηγουμενίτσα

Με μια λαμπρή τελετή όπου έδωσαν το παρόν εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής η πόλη των Ιωαννίνων υποδέχθηκε την Ολυμπιακή Φλόγα. Έξι αθλητές, λαμπαδηδρόμοι, διέσχισαν την οδό Δωδώνης, Αβέρωφ και Καραμανλή για να ανάψει ο βωμός στην πλατεία Μαβίλη.

Το Απολλώνιο φως έδιωξε τα σύννεφα που είχαν γεμίσει τον ουρανό των Ιωαννίνων αλλά και τη βροχή.

FLOGA2Στην κατάμεστη πλατεία Μαβίλη καταχειροκροτήθηκαν λαμπαδηδρόμοι και συνοδοί τους ενώ νωρίτερα το πιο θερμό χειροκρότημα είχε εισπράξει η παγκόσμια πρωταθλήτρια του τζούντο Ιουλιέτα Μπουκουβάλα η οποία τιμήθηκε από το Δήμο Ιωαννιτών.

Στην εκδήλωση της υποδοχής παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, το μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Βασίλης Κατσιώρας, αντιπροσωπεία από την Αγγλία, όλες οι τοπικές αρχές και πλήθος κόσμου. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δήμου παραβρέθηκε μόνο ο Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλης Χήτος.

FLOGA3Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις αξίες και τα μηνύματα του Ολυμπισμού και του Αθλητισμού.

«Η Πόλις, η Δημοκρατία, ο Ολυμπισμός είναι τρεις λέξεις ελληνικές και ταυτόχρονα παγκόσμιες. Ανήκουν και οι τρεις στο λεξιλόγιο και τη βαθύτερη έννοια του πολιτισμού. Η Φλόγα της Ολυμπίας ενώνει τον κόσμο, είναι το φως της ελπίδας» σημείωσε ο Δήμαρχος και ευχήθηκε στους τρεις Γιαννιώτες πρωταθλητές Ιουλιέτα Μπουκουβάλα, Γιώργο Τζιάλλα και Γιάννη Τσίλη, που μετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου να επιστρέψουν Ολυμπιονίκες.

Ο Πρόεδρος της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας ευχαρίστησε τον Δήμο και την πόλη των Ιωαννίνων για την λαμπρή τελετή και χάρισε στο δήμαρχο μία δάδα.

Ο κ. Βασίλης Κατσιώρας αναφέρθηκε στα υψηλά ιδανικά του αθλητισμού αλλά και στη μακρά παράδοση της περιοχής στον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό τμήμα του Δήμου Ιωαννιτών.

Νωρίτερα το Σάββατο, η Ολυμπιακή Φλόγα, διέσχισε την Πρέβεζα, την Πάργα και την Ηγουμενίτσα, όπου πραγματοποιήθηκαν ανάλογες εκδηλώσεις.

Επόμενος σταθμός είναι η Κοζάνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ