Η ΝΟΔΕ για τον δρόμο Ιόνια- Κακαβιά

Την άμεση προώθηση της σύνδεσης της Ιόνιας με την Κακαβιά και την Πρέβεζα, ζητά ο Τομέας Υποδομών και Περιβάλλοντος της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων, ο οποίος επανέρχεται στο θέμα με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις του Υπουργού Χρήστου Σπίρτζη.

Όπως τονίζει πρόκειται η επέκταση της Ιόνιας μέχρι την Κακαβιά αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα όμως μέχρι σήμερα κανένας από την Κυβέρνηση δεν έχει διευκρινίσει πως πρόκειται να κατασκευαστεί με τι χρονικό ορίζοντα έναρξης της κατασκευής αλλά και το πιο σημαντικό με ποια χρηματοδότηση.

“Το έργο αυτό είναι απαραίτητο στην πορεία ολοκλήρωσης του άξονα της Ιονίας Οδού καθώς η ίδια αποτελεί το νότιο άκρο του Mediterranean corridor {Κροατία (Rijeka-Ploce), Μοντενέγκρο (Bar), Αλβανία (Tirana-Durres-Lezhe), Ελλάδα (σύνορα-Ηγουμενίτσα).

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να δεσμευτεί άμεσα στο να προχωρήσει η επέκταση του οδικού άξονα μέχρι την Κακαβιά με χρονοδιαγράμματα και εξεύρεση συγκεκριμένων πόρων για την κατασκευή του έργου καθώς επίσης και η οδική σύνδεση της Ιόνιας με την Πρέβεζα, έργα σημαντικά και απαραίτητα για την Ήπειρο”, τονίζεται στην ανακοίνωση.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ