Η Μουσιωτίτσα θυμάται και τιμά το Ολοκαύτωμα

mousiotitsa

O Δήμος Δωδώνης, η Κοινότητα και οι τοπικοί φορείς της Μουσιωτίτσας διοργανώνουν την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023, εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους 152 εκτελεσθέντες από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής στη Μαρτυρική Μουσιωτίτσα, το καλοκαίρι του 1943.

Στους συμμετέχοντες φορείς αναφέρονται η Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Μαρτυρικής Μουσιωτίτσας, ο Σύλλογος Νέων Μουσιωτίτσας, ο Αθλητικός Όμιλος «Κένταυρος» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μουσιωτίτσας «Φλόγα».

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει για τη Δευτέρα 24 Ιουλίου στις 19:00, τρισάγιο στο Σπιθάρι, τόπο εκτέλεσης των θυμάτων και στις 19:30 αγώνα δρόμου θυσίας από το Σπιθάρι προς τον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου.

Την Τρίτη 25 Ιουλίου στις 10:30 θα τελεστεί μνημόσυνο στον Ι.Ν. Αποστόλου Παύλου Νέας Μουσιωτίτσας, θα ακολουθήσει στις 10:50 πομπή προς το Μνημείο Πεσόντων όπου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και θα γίνει προσκλητήριο νεκρών.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με σύντομο χαιρετισμό του Δημάρχου Δωδώνης Χρήστου Ντακαλέτση, προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφάνων.

Δηλώσεις συμμετοχής για κατάθεση στεφάνων στο τηλ. 2654360129.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ