Η μνημονιακή ψήφος αλλάζει το σκηνικό και στην Ήπειρο

kalpesΝέοι συσχετισμοί δυνάμεων στα ψηφοδέλτια

Σοβαρές ανακατατάξεις στα επιτελεία και των δύο μεγάλων κομμάτων, δημιουργεί η τελευταία ψηφοφορία στην Βουλή και όλα όσα τη συνόδευσαν. ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, μετρούν απώλειες, οι οποίες τώρα σε τοπικό επίπεδο αλλάζουν τα δεδομένα και δημιουργούν νέους συσχετισμούς δυνάμεων.

Μπορεί αυτό να μην είναι ιδιαίτερα ορατό στο Νομό Ιωαννίνων, καθώς και οι πέντε βουλευτές είπαν «ναι» στους άλλους τρεις νομούς όμως η κατάσταση επηρεάζεται ριζικά.

Ξεκινώντας από το Νομό Θεσπρωτίας. Ο νυν βουλευτής Χρήστος Κατσούρας φαίνεται ότι εγκαταλείπει οριστικά την πολιτική. Η απόφασή του να μην είναι εκ νέου υποψήφιος φαίνεται ότι ήταν ειλημμένη από καιρό και πολύ πριν διαγραφεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Ένας άνθρωπος που θήτευσε στην ιατρική και διακρίθηκε για το ήθος του, δύσκολα θα μπορούσε να αντέξει στον κόσμο της πολιτικής, λένε όσοι τον γνωρίζουν καλά.

Η απουσία του από το ψηφοδέλτιο ανοίγει το δρόμο σε άλλους φιλόδοξους του Νομού Θεσπρωτίας, οι οποίοι ακόμη και κάτω από αυτές τις συνθήκες θα ήθελαν να δώσουν τη μάχη για τη μονοεδρική.

Απέναντί τους, στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας θα βρουν σίγουρα τον πρώην Υφυπουργό Οικονομικών Αντώνη Μπέζα, και τον δασολόγο Κώστα Μπέση.

Δύσκολη δουλειά έχουν στο Νομό Πρέβεζας τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και το ΠΑΣΟΚ. Ο Βαγγέλης Παπαχρήστος που είχε εκλεγεί με το ΠΑΣΟΚ υπηρετεί με συνέπεια τον τόπο του από τη θέση του ανεξάρτητου βουλευτή. Είναι βέβαιο ότι το διαζύγιο με το ΠΑΣΟΚ είναι οριστικό, όμως δεν αποκλείεται να κατέλθει με το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Αριστεράς. Μία τέτοια εξέλιξη θα έφερνε τα πάνω κάτω στο Νομό και θα δυσκόλευε ακόμη περισσότερο τις κινήσεις του ΠΑΣΟΚ, το οποίο πολύ δύσκολα θα έβρισκε εθελοντές για το ψηφοδέλτιό του.

Και στη Νέα Δημοκρατία όμως το έργο του νυν βουλευτή Δημήτρη Τσουμάνη δεν είναι εύκολο, καθώς τώρα πέραν όλων των άλλων θα πρέπει να απολογείται και για την μνημονιακή του ψήφο. Δίπλα του εξάλλου στο ψηφοδέλτιο αναμένεται να έχει νέα πρόσωπα, με πολιτικό εκτόπισμα στο Νομό Πρέβεζας.

Στο Νομό Άρτας το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας μετά την διαγραφή Παπασιώζου στήνεται από την αρχή.

Οι ενδιαφερόμενοι πολλοί χωρίς τώρα να υπάρχει ανάμεσά τους εν ενεργεία βουλευτής.

Στο ΠΑΣΟΚ τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Σίγουρα θα είναι υποψήφιος ο νυν βουλευτής Δημήτρης Τσιρώνης, όμως δεν ισχύει το ίδιο και για τον Χρήστο Γκόγκα που ορκίστηκε στη θέση του Παύλου Στασινού.

Όσο για τα Γιάννινα, η μνημονιακή ψήφος δεν επηρεάζει τις διεργασίες. Απομένει να φανεί πόσοι και ποιοι από τους φιλόδοξους υποψηφίους των δύο κομμάτων έχουν την δύναμη να υπερασπιστούν μέχρι τέλους τις επιλογές των κομμάτων τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ