Η Μητρόπολη αποδοκιμάζει τα σεμινάρια της «Νέας Εποχής»

ag atanasios mit

ag atanasios mit

Με προσεκτική αλλά αυστηρή γλώσσα η Μητρόπολη Ιωαννίνων, παρεμβαίνει δημόσια και συμβαίνει αυτό για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να αποτρέψει το ποίμνιό της να παραστεί σε σεμινάριο της «Νέας Εποχής», γνωστής και ως New Age.

Τo σεμινάριο σφαιρικής αντιληπτικότητας με τίτλο «Η δύναμη της συγχώρεσης» έχει προγραμματιστεί να γίνει το Σάββατο στα Ιωάννινα. Η Νέα Εποχή για την Ελλαδική Εκκλησία αποτελεί εν δυνάμει απειλή.

«Οι ”λύκοι” αυτοί δρουν τόσο ύπουλα, ώστε εάν κανείς δεν έχει άμεση σχέση με την Ορθόδοξη Εκκλησία, κινδυνεύει, δίχως να το καταλάβει, να βρεθεί εκτός της Κιβωτού της Σωτηρίας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην Εγκύκλιο της Μητρόπολης Ιωαννίνων.

Και στη συνέχεια η αντιαιρετική εγκύκλιος γίνεται πιο συγκεκριμένη. Αναφέρει:

Ένα τέτοιο σεμινάριο αποκρυφιστικού χαρακτήρος διαφημίζεται αυτές τις ημέρες και στην πόλη μας. Το ύπουλο και επίσης επικίνδυνο του πράγματος, φαίνεται καθαρά από τους τίτλους που επιστρατεύουν οι διοργανωτές του και οι οποίοι τίτλοι έχουν δήθεν σχέση με την «συγχώρεση».

Όμως, συχνά πίσω από διάφορα προσωπεία κρύβονται δοξασίες, που έχουν σχέση με τον αποκρυφισμό, με τη χρήση όρων, όπως «ενεργειακά κέντρα» και «εξωαισθητηριακή αντίληψη», που προέρχονται από τον χώρο της παραψυχολογίας και του ινδουϊσμού και έχουν υιοθετηθεί από το αντιχριστιανικό κίνημα της «Νέας Εποχής».

Καταστάσεις δηλαδή, που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα και το φως το αληθινό του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και την αγιασμένη ζωή της Εκκλησίας μας.

Τέλος η Μητρόπολη απευθυνόμενη στο ποίμνιό της, το καλεί να μείνει μακριά από «τέτοιες δαιμονικές διδασκαλίες» και να είναι προσηλωμένο στην Ορθόδοξη, Αποστολική Διδαχή.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ