Η μικροεγκληματικότητα στα χωριά και ένα αίτημα για κάμερες..

spiti xorio tzaki

Επί ένα δίωρο περίπου συζητούσε το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας αίτημα που είχε κατατεθεί από την Κοινότητα Ωρωπού ώστε να τοποθετηθούν κάμερες στους δρόμους εισόδου και εξόδου του χωριού.

Αφορμή ήταν τα περιστατικά μικροεγκληματικότητας που καταγράφονται και έχουν προκαλέσει την έντονη ανησυχία των κατοίκων, ειδικά των ηλικιωμένων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο μέσα από έντονη συζήτηση, διαφωνίες και αντεγκλήσεις δεν πήρε απόφαση.

Ο βασικός λόγος ήταν ότι απαιτείται καλύτερη και ουσιαστικότερη νομική τεκμηρίωση καθώς οι κάμερες προσκούουν στα προσωπικά δεδομένα ενώ προκύπτει ζήτημα με την υπηρεσία που θα παρακολουθεί και θα συγκεντρώνει το υλικό.

Αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι υπογράμμισαν με έμφαση ότι λύση στο πρόβλημα δεν αποτελούν οι κάμερες αλλά η καλύτερη αστυνόμευση και η αύξηση των περιπολιών κάτι που η τοπική κοινωνία το θεωρεί απίθανο λόγω της υποστελέχωσης στο Αστυνομικό Τμήμα Λούρου.

Η τοποθέτηση καμερών προς  το παρόν δεν θα προχωρήσει.. Στη συνεδρίαση ωστόσο αναδείχθηκε ένα ακόμη θέμα το οποίο φαίνεται ότι απασχολεί τα περισσότερα χωριά όχι μόνο στην Πρέβεζα αλλά σε όλη την Ήπειρο.

Κι αυτό έχει να κάνει με την ερήμωση των χωριών.. Η απουσία κατοίκων τα αφήνει ουσιαστικά απροστάτευτα και με ευκολία μπορούν να κινούνται συμμορίες με σκοπό τις διαρρήξεις και τις κλοπές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ