Οι μικροαπατεώνες επιβιώνουν και στην οικονομική κρίση!

APATEONESΤην ανάγκη των νοικοκυριών για οικονομία, την ανάγκη των επιχειρήσεων για ρευστότητα και την αγωνία των ανθρώπων μεγάλης ηλικίας για τα παιδιά τους, εκμεταλλεύονται σπείρες μικροαπατεώνων που δρουν και στην Ήπειρο.

Πρόκειται για τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, που έχουν ένα κοινό σημείο. Να πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Και πάντα την πληρώνουν τα ανυποψίαστα θύματα.

Το τελευταίο διάστημα καταγράφονται πολλά περιστατικά από εταιρίες door 2 door (πόρτα- πόρτα) που παρουσιάζονται δήθεν για λογαριασμό εταιριών κινητής και σταθερής τηλεφωνίας. Μόνο που για να εξασφαλίσουν πελάτες, λένε τη μισή αλήθεια, ως προς τα τέλη και τις χρεώσεις. Δίνουν δηλαδή σκόπιμα λανθασμένα στοιχεία για μερικά συμβόλαια παραπάνω.

Και βέβαια όταν παίρνουν στα χέρια τους τον λογαριασμό τότε τους περιμένει μία μεγάλη δυσάρεστη έκπληξη αφού απέχει πολύ από αυτόν που περίμεναν.

Τότε απευθύνονται στις αντιπροσωπείες που λειτουργούν στην πόλη, ορισμένες φορές μάλιστα κι έντονα διαμαρτυρόμενοι, φέρνοντας τους συχνά τους υπαλλήλους σε δύσκολη θέση.

Με την διαφορά ότι οι αντιπροσωπείες και τα τοπικά καταστήματα δεν έχουν καμία γνώση και καμία ανάμειξη με τους πλασιέ που πουλάνε τα συμβόλαια.

Η δεύτερη «ομάδα» που δρα απευθύνεται κυρίως σε επιχειρηματίες. Υπόσχεται προγράμματα, επιδοτήσεις κι επιχορηγήσεις αφού πρώτα βέβαια εισπράξουν από τα υποψήφια θύματα μικροποσά της τάξης των εκατό και διακοσίων ευρώ.

Αν τα εισπράξουν –κι έχει συμβεί αυτό- τότε μένουν οι επιχειρηματίες να περιμένουν τις επιδοτήσεις των πολλών χιλιάδων!

Η τρίτη περίπτωση έχει απασχολήσει και στο παρελθόν την περιοχή όπως και τις αστυνομικές αρχές.

Πρόκειται για επιτήδειους που εμφανίζονται σε ηλικιωμένους δήθεν εκ μέρους των παιδιών τους, που ζουν σε άλλη περιοχή της Ελλάδας και τους ζητούν χρήματα. Τα χρήματα υποτίθεται τα έχουν άμεση ανάγκη τα παιδιά τους, που για κάποιους λόγους δεν μπορούν εκείνη τη στιγμή να επικοινωνήσουν μαζί τους.

Όπου οι ηλικιωμένοι είναι υποψιασμένοι οι μικροαπατεώνες φεύγουν άπραγοι. Σε άλλες περιπτώσεις όμως καταφέρνουν να αποσπάσουν χρήματα…

Οι μικροαπατεώνες λοιπόν καταφέρνουν να επιβιώνουν και σε εποχή κρίσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ