Η Μερόπη Τζούφη σχολιάζει την επίσκεψη του Πρωθυπουργού

meropi tzoufi1

Την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στα Γιάννινα σχολιάζει με δήλωσή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη.

Στη δήλωσή της αναφέρει:

Η ολιγόωρη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Ιωάννινα συνοδεύτηκε από αρκετή επικοινωνία, λίγα λόγια και λιγότερες πράξεις. Ο πρωθυπουργός απέφυγε τις θεσμικές συναντήσεις με το υγειονομικό προσωπικό που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας. Απέφυγε να επισκεφθεί το πανεπιστήμιο, όπως και να συνομιλήσει με εκπροσώπους των παραγωγικών δυνάμεων της περιοχής, οι οποίοι δοκιμάζονται εδώ και δύο χρόνια από την πανδημία και τα μέτρα της κυβέρνησης του.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το νέο «ΜΕΓΑ» εμβολιαστικό κέντρο της πόλης, το οποίο συγκροτήθηκε έπειτα παλινωδίες και πολλαπλές αρνήσεις. Μίλησε για 4 νέες εμβολιαστικές γραμμές και 370 εμβολιασμούς την ημέρα. Ωστόσο, δεν έκανε καμία αναφορά για τις απαραίτητες προσλήψεις υγειονομικών που απαιτούνται ώστε να λειτουργήσει αποτελεσματικά το νέο κέντρο.

Σε ερώτηση που καταθέσαμε στη Βουλή, από κοινού με τον πρώην υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, αναδείξαμε πως η άρνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει στις απαραίτητες προσλήψεις οδηγεί στη δίχως τέλος μετακίνηση του προσωπικού από τα Κέντρα Υγείας στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της πόλης ή ακόμη και από τα νοσοκομεία προς το εμβολιαστικό κέντρο. Με τον τρόπο αυτό, κυρίως οι μικρότερες μονάδες υγείας υπολειτουργούν και η πίεση στα νοσοκομεία διαρκώς αυξάνει και βεβαίως δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα πολλαπλά καθήκοντα που οφείλουν να παρέχουν στα χρόνια και σοβαρά νοσήματα όλων των πολιτών της Βορειοδυτικής Ελλάδας.

Πως άραγε φαντάζεται η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας τη λειτουργία του νέου εμβολιαστικού κέντρου; Αποψιλώνοντας κι άλλο τις περιφερειακές δομές και πρωτοβάθμιες υπηρεσίες; Πως άραγε θα προχωρήσει ο εμβολιασμός των πολιτών πιο γρήγορα και πιο καθολικά; Πως θα εξασφαλιστεί η βιώσιμη λειτουργία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, των κέντρων υγείας και των νοσοκομείων της περιοχής όταν η μόνη κυβερνητική στρατηγική είναι οι μετακινήσεις του υπάρχοντος και εξαντλημένου προσωπικού;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ