Η Μαρίνα Σάττι στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Νικόπολης

marina sati

Μια συναυλία με τη Μαρίνα Σάττι οργανώνει το Preveza Jazz Festival για να γιορτάσει τα 20 χρόνια του.

Η τραγουδοποιός και πολυσχιδής καλλιτέχνης θα τραγουδήσει στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Νικόπολης το Σάββατο 13 Αυγούστου και σύντομα θα ανακοινωθούν και τα σημεία προπώλησης εισιτηρίων.

Τέσσερα χρόνια μετά τη σαρωτική επιτυχία της «Μάντισσας», λίγους μήνες μετά την κατάκτηση της κορυφής για άλλη μια φορά με τα νέα της τραγούδια «Πάλι» και «Πόνος Κρυφός» και αμέσως μετά με την κυκλοφορία του πρώτου της άλμπουμ «YENNA», που έχει ήδη λάβει εξαιρετικές κριτικές, η Μαρίνα Σάττι επιστρέφει στις θερινές μουσικές σκηνές της χώρας και παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο μουσικό θέαμα, βαθιά επηρεασμένο από παραδοσιακές καταβολές περίτεχνα συνδυασμένες με τις σύγχρονες μουσικές τάσεις.

Στην καλοκαιρινή της περιοδεία, η Μαρίνα Σάττι παρουσιάζει τραγούδια από την Ελλάδα, τα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο και βέβαια τραγούδια από το νέο της δίσκο «YENNA», ένα όνομα καθόλου τυχαίο, καθώς δηλώνει την πρόθεσή της να αποτυπώσει συμβολικά τη δημιουργική διαδικασία ως τα στάδια από τη σύλληψη μέχρι τη γέννα: τον ενθουσιασμό, τον φόβο, την ανασφάλεια, τον πόνο και τελικά τη στιγμή της έλευσης στον κόσμο και ως εκ τούτου, την αλλαγή. Το πρώτο της άλμπουμ αποτελεί ένα οδοιπορικό με αναφορές στους ήχους ολόκληρης της ελληνικής επαρχίας –από τον ζουρνά και το νταούλι του Βορρά, το πολυφωνικό τραγούδι της Ηπείρου, μέχρι τα γλέντια και τους χορούς της Κρήτης.

Η Μαρίνα Σάττι αποτυπώνει τις πρωτόγονες δονήσεις της ελληνικής υπαίθρου, εμπνευσμένες από τα άγρια βουνά και την απέραντη θάλασσα της Μεσογείου, τολμώντας ταυτόχρονα να πειραματιστεί με pop και urban στοιχεία, απογειώνοντας τον προσωπικό της ήχο που την έκανε να ξεχωρίσει.

Μία σύγχρονη μουσική γιορτή, με τη μοναδικά χαρακτηριστική αισθητική της Μαρίνας και των συνεργατών της, πολυφωνικές αλχημείες και απροσδόκητες ενορχηστρώσεις. Τραγούδια από την Ελλάδα, τα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο. Γκάιντα και beats. Νταούλια και 808.

Μια γιορτή, με τη δύναμη να ενώνει ανθρώπους κάθε εθνικότητας και κάθε γενιάς, όπου το σύγχρονο συναντάει το παραδοσιακό για να εκφραστούν μέσα από την πιο άμεση γλώσσα: τη μουσική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ