Η Μαριάννα Πατινιώτη εκθέτει στο Λαογραφικό Μουσείο

EKTESH PATINIOTH

EKTESH PATINIOTH

Έκθεση Ζωγραφικής – Αγιογραφίας με έργα της Μαριάννας Πατινιώτη, θα παρουσιαστούν στο κοινό των Ιωαννίνων από τις 25 Σεπτεμβρίου έως 12 Οκτώβρη 2017 στο Λαογραφικό Μουσείο της πόλης, Αίθουσα Κ. Φρόντζου, Μιχαήλ Αγγέλου 42.

Η έκθεση με τίτλο “LOVE IS IN THE AIR” περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής και Αγιογραφίες μεγάλου μεγέθους καθώς και μινιατούρες, δουλειά της καλλιτέχνιδος των δύο τελευταίων χρόνων.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Δευτέρα 25 του μήνα στις 6 το απόγευμα.

Καθ’ όλη την διάρκεια της έκθεσης, από τις 25 Σεπτεμβρίου έως 12 Οκτωβρίου 2017 η καλλιτέχνης θα βρίσκεται στο χώρο για να μοιραστεί με το κοινό την χαρά της δημιουργίας.

Ώρες λειτουργείας της έκθεσης:
Καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και
Δευτέρα & Τετάρτη ανοιχτά και το απόγευμα από τις 5.30 έως τις 8 το βράδυ.
Σαββάτο, Κυριακή θα είναι ΚΛΕΙΣΤΑ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Η ΕΚΘΕΣΗ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ 18.30 – 20.30

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου ζει και εργάζεται.

Μαθήτευσε στο ξεκίνημά της(1982), με το ζωγράφο Κώστα Λούστα και στη συνέχεια επί σειρά ετών, στο εργαστήρι του ζωγράφου Κώστα Ξανθόπουλου.
Πτυχιούχος Γραφιστικής εργάστηκεεπί δέκα χρόνια, πάνω στον σχεδιασμό μακέτας μεταξοτυπίας, διαφήμισης και βιομηχανικής χαλκομανίας για πορσελάνες και ντεκόρ μπάνιου.

Είναι απόφοιτος της σχολής αγιογραφίας ” Πανσέληνος”.

Κατά βάση χρησιμοποιεί τα ακρυλικά ως μέσον έκφρασης.

Έχει στο ενεργητικό της τέσσερις Ατομικές εκθέσεις και τριάντα πέντε συμμετοχές σε Ομαδικές, στην Ελλάδα, Κύπρο και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Τα έργα της ανθρωποκεντρικά συνήθως, είναι εύκολα αναγνωρίσιμα εξ αιτίας της δυναμικής των χρωμάτων και της ιδιαίτερης τεχνικής που χρησιμοποιεί, ένα πάντρεμα εξπρεσιονισμού – ιμπρεσιονισμού σ΄ ένα abstract περιβάλλον.

Οι φιγούρες της, σύμβολα απόλυτης παραίτησης του εγώ, γεμάτες από την ευφορία της αγάπης, κινούνται με βεβαιότητα και παραδοχή στο άχρονο.

Δίδαξε ζωγραφική για δύο συνεχή έτη, σε δημοτικά σχολεία τηςΘεσσαλονίκης(1997-1998).

Μέλος του ΣΚΕΤΒΕ ( Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Β. Ελλάδος) και του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΖΩΓΡΑΦΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ & Β.ΕΛΛΑΔΟΣ από το 1996.

Έργα της και εικόνες, βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές& ναούς, σε Ελλάδα, Κύπρο, Αμερική και Βέλγιο.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
-Βραβεύτηκε στην ΙΗ΄Πανελλήνια έκθεση Εικαστικών Τεχνών του Συλλόγου Παρνασσός-Αθηνών, για το έργο της «το παλιό τηλέφωνο» 1998.
-Πρώτο βραβείο στην έκθεση «Παράλληλοι Δρόμοι» που διοργανώθηκε από το ΣΚΕΤΒΕ 2015.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ