Η μάχη του χιονιού και του… αλατιού… Που χρειάζονται αλυσίδες, πότε αναμένεται να βρέξει..

akad xioni

akad xioni

Σε εξέλιξη βρίσκεται η… μάχη του χιονιού αλλά και του… αλατιού με το βάρος να πέφτει στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων και την Περιφέρεια Ηπείρου να συνδράμει με δικά της μηχανήματα και προσωπικό προκειμένου να ανακουφιστεί η κατάσταση τόσο στην πόλη όσο και περιφερειακά.

Τα προβλήματα παραμένουν πολλά, καθώς ακόμη και σε κεντρικά σημεία της πόλης, οι διαμαρτυρίες είναι έντονες… Το χιόνι παραμένει σε πολλά σημεία ανέπαφο, ενώ άλλα έχουν μετατραπεί σε μικρές πίστες πατινάζ.

Ανάλογη είναι η κατάσταση και στις περιφερειακές δημοτικές ενότητες, όπου οι κάτοικοι παραμένουν εγκλωβισμένοι.

Σε πολλά σημεία της πόλης έχει γίνει ρίψη αλατιού, όπως και σε μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου στο νομό Ιωαννίνων, όπου όμως είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες.

Πολίτες που επιθυμούν να προμηθευτούν με αλάτι και δεν βρίσκουν στο Δήμο Ιωαννιτών μπορούν να απευθύνονται στην Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου η οποία κάνει συνεχή ανεφοδιασμό.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΟΙ ΑΛΥΣΙΔΕΣ

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Αστυνομία, αλυσίδες χρειάζονται στο σύνολο του επαρχιακού οδικού δικτύου του Νομού Ιωαννίνων.
Ακόμη στην Ήπειρο αλυσίδες χρειάζονται
Ε.Ο. Άρτας-Τρικάλων από 67ο έως 76ο χλμ. (Πέτα-Σκαρπάρη).
• Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων.
• Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη.
• Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο Έλατου Κορφοβουνίου – Δαφνωτή, του Δήμου Αρταίων.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΡΕΞΕΙ;

Και το ερώτημα των περισσοτέρων… Πότε θα βρέξει; Τελικά το χιόνι πολλοί το θέλουν αλλά τα προβλήματα ουδείς…

Πότε θα βρέξει λοιπόν;

Σύμφωνα με το Εργαστήριο Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το οποίο δικαιώνεται πλήρως στις προγνώσεις του τελευταίου διαστήματος, την Παρασκευή προβλέπονται λίγες νεφώσεις οι οποίες γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθεί αρχικά χιονόνερο και στη συνέχεια βροχή, ενώ τα χιόνια θα περιοριστούν σταδιακά στα ορεινά. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτίων γενικά διευθύνσεων ασθενείς και από το απόγευμα μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -7 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Για το Σάββατο αναμένονται αρχικά νεφώσεις με βροχές και χιόνια στα ορεινά, αλλά το απόγευμα ο καιρός θα παρουσιάσει πρόκαιρη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτίων διευθύνσεων μέτριοι, αλλά προς το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 6 βαθμούς Κελσίου, αλλά από το απόγευμα θα σημειώσει σημαντική πτώση και θα σημειωθεί και πάλι παγετός τη νύχτα προς την Κυριακή.

{jathumbnail off}

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ