Η Μ. Τζούφη στο ΓΕΩΤΕΕ για θέματα του πρωτογενούς τομέα

tzoufi geote

Η μείωση του ζωικού κεφαλαίου στην περιοχή, η εφαρμογή της νέας ΚΑΠ και η ανεξέλεγκτη δημιουργία ενεργειακών πάρκων σε γη υψηλής παραγωγικότητας, αποτέλεσαν τα κύρια θέματα συζήτησης στη συνάντηση που πραγματοποίησε η Μερόπη Τζούφη με τη Διοικούσα Επιτροπή του παραρτήματος Ηπείρου & Νήσων του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤΕΕ).

Επιπλέον, η υποψήφια βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συζήτησε λεπτομερώς για τα επαγγελματικά δικαιώματα των γεωπόνων, των δασολόγων, των γεωλόγων, των κτηνιάτρων και των ιχθυολόγων, όπως και για την υποστελέχωση των γεωτεχνικών υπηρεσιών. Στο πλαίσιο της συνάντησης τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναγνωρίζει πλήρως τον κρίσιμο ρόλο του ΓΕΩΤΕΕ στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της υπαίθρου και υπογράμμισε πως πρέπει να ενισχυθεί η συνεργασία του με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Η Μερόπη Τζούφη παρουσίασε μια σειρά από θέσεις που περιλαμβάνονται στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την επόμενη τετραετία που αφορούν στον κλάδο. Μεταξύ αυτών, στοχευμένα μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής και εισροών (πχ: νερό, ενέργεια, ζωοτροφές) με αξιοποίηση εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων. Ακόμα, μέτρα για τη δημιουργία και την ένταξη σε συνεργατικά σχήματα (πχ: ενεργειακές κοινότητες), θέσπιση αφορολόγητου για τους αγρότες, ενίσχυση της ρευστότητας και πλαίσιο ρύθμισης των χρεών ώστε να προστατευτούν τα παραγωγικά περιουσιακά στοιχεία. Τέλος, η υποψήφια βουλευτής Ιωαννίνων μίλησε για μείωση της γραφειοκρατίας και παροχή τεχνικής υποστήριξης, όπως και για στελέχωση και τεχνολογική αναβάθμιση των γεωτεχνικών υπηρεσιών.

Από την πλευρά του ΓΕΩΤΕΕ συμμετείχαν στη συνάντηση οι: Θεόδωρος Κορωναίος (πρόεδρος της ΔΕ / γεωπόνος), ο Χριστόδουλος Ζινδριλής (αντιπρόεδρος της ΔΕ / γεωπόνος), ο Κώστας Νικολάου (γραμματέας της ΔΕ / κτηνίατρος), ο Σπύρος Γιαννάκης (γραμματέας της ΔΕ / γεωλόγος), η Ελένη Βάκα (μέλος της ΔΕ / δασολόγος) και η Ηλιάνα Τσολιού (γραμματέας του κεντρικού ΔΣ του ΓΕΩΤΕΕ / κτηνίατρος).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ