Η λίμνη δεν είναι… χωματερή!

Η λίμνη δεν είναι… χωματερή! Αυτό το μήνυμα στέλνει ο Φορέας Διαχείρισης προς όλους προειδοποιώντας με ένταση των ελέγχων και απόδοση ευθυνών το αμέσως επόμενο διάστημα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων μετά από αναφορές του προσωπικού, διαπίστωσε ότι σε πάρα πολλά σημεία της παραλίμνιας περιοχής, κυρίως της αστικής ζώνης, άγνωστοι έχουν αποθέσει μέσα στο υδάτινο στοιχείο υλικά διαφόρων τύπων και κατηγοριών, όπως παλιές ηλεκτρικές συσκευές, ποδήλατα, στρώματα, λάστιχα κ.ο.κ.

Με αφορμή αυτό το γεγονός απευθύνει έκκληση σε όλους να πάψουν να χρησιμοποιούν τη λίμνη ως αποδέκτη μη επιθυμητών αντικειμένων.

Είναι γνωστό ότι το Δημαρχείο παραλαμβάνει τέτοια αντικείμενα είτε κατά συνεννόηση στον αριθμό 2651361362 είτε εναποθέτοντας στους ειδικούς κάδους (σκαφίδες) ώστε να απομακρυνθούν και να εναποτεθούν σε χώρους που αρμόζει.

Επίσης κάνει γνωστό ότι αυθαίρετες πρόχειρες κατασκευές στην παραλίμνια ζώνη δεν επιτρέπονται, όπως δεν επιτρέπεται και καμία κατασκευή-ιχθυοπαγίδα εντός του λιμναίου συστήματος.

«Επειδή οι έλεγχοι θα ενταθούν και θα προκύψουν τυχόν ευθύνες παρακαλούμε θερμά να μην συνεχιστεί αυτή η τακτική», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Φορέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ