Η ΛΕΜΙ δεν ξεχνά.. Τον Χρήστο, την Κατερίνα, τον Γιώργο…

lemi plateia

Πριν από 20 χρόνια ήταν ο Χρήστος και η Κατερίνα.. Πριν δύο χρόνια ήταν ο Γιώργος.. Ενδιάμεσα ήταν κι άλλοι. Νέοι που το νήμα της ζωής τους κόπηκε σε μια διαδρομή. Οικογένειες που δεν μπορούν να ξεχάσουν, δεν έπαψαν να θρηνούν.

Είκοσι χρόνια συμπληρώθηκαν από το δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στον Χρήστο Χούλιαρη πρόεδρο της Λέσχης Μοτοσικλετιστών Ιωαννίνων και της συντρόφου του Κατερίνας Οικονόμου.

Το δυστύχημα είχε γίνει στο 10ο χλμ της εθνικής οδού Πρεβέζης – Ιωαννίνων όταν ΙΧ αυτοκίνητο έκοψε την πορεία της μοτοσυκλέτας εξερχόμενο από παράνομη σύνδεση.

Ο Γιώργος Παππάς, άφησε την τελευταία του πνοή στην παράκαμψη των Ιωαννίνων όταν αυτοκίνητο βγαίνοντας από παράνομη σύνδεση έκοψε τον δρόμο του και μαζί το νήμα της ζωής τους.

Μέλη της Λέσχης Μοτοσικλετιστών Ιωαννίνων συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Για να τιμήσουν τη μνήμη εκείνων που έφυγαν και να θυμίσουν το καθήκον και την υποχρέωση που έχουν οι τοπικές αρχές να βάλουν τέλος στις παράνομες συνδέσεις.

«Βρισκόμαστε εδώ για τον κάθε μοτοσικλετιστή που χρησιμοποιεί το οδικό δίκτυο. Ένα οδικό δίκτυο παλιό, κατεστραμμένο, καθόλου φιλικό για να υπενθυμίσουμε σε όλους να τηρούν τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας αλλά και στην πολιτεία να βάλει τέλος στις παράνομες εισόδους στο κεντρικό οδικό δίκτυο» ανέφερε η Πρόεδρος της ΛΕΜΙ Βασιλική Ευαγγέλου.

Σημείωσε ότι οι οδηγοί των αυτοκινήτων δεν βλέπουν τις μηχανές στους δρόμους και δεν προσέχουν τους μοτοσικλετιστές. Μεγαλύτερος είναι ο σεβασμός που απολαμβάνουν από τους οδηγούς φορτηγών, ειδικά στις μεγάλες οδικές αρτηρίες.

Υπογράμμισε ότι ο μοτοσικλετισμός είναι τρόπος έκφρασης και μετακίνησης και παρότρυνε τους γονείς να μάθουν στα παιδιά τους κανόνες ασφαλούς οδήγησης.lemia plateia1

Η αδελφή του Γιώργου Παππά που έχασε τη ζωή του στην περιφερειακή των Ιωαννίνων, δύο χρόνια μετά συγκλονίζει.. «Ο Γιώργος για αυτούς είναι ένα τίποτα για μένα όμως είναι η ζωή μου» είπε και εξέφρασε την απογοήτευσή της καθώς τα έργα που ξεκίνησαν στην περιφερειακή και στο σημείο που έγινε το δυστύχημα έμειναν στη μέση.

«Η παράνομη σύνδεση λειτουργεί ακόμη. Έτσι όποιος θέλει να κερδίσει ένα λεπτό μπορεί να στερήσει μια ζωή.. Μια ζωή που ισούται και με άλλες κατεστραμμένες ζωές..», είπε η Κορίνα.

Οι μοτοσικλετιστές των Ιωαννίνων έστειλαν το δικό τους μήνυμα. Μήνυμα για να γίνει πράξη το αυτονόητο. Να διορθωθούν προβλήματα, να ενισχυθεί η ασφάλεια..