Η Λαϊκή Συσπείρωση για τον διαγωνισμό των Σταθμών Μεταφόρτωσης

sma zitsas

Ευθύνες στον Περιφερειάρχη Ηπείρου επιρρίπτει για μία ακόμη φορά η Λαϊκή Συσπείρωση με αφορμή τις δηλώσεις του για τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης.

Η ΛΑ.ΣΥ. υποστηρίζει ότι η καθυστέρηση στην παράδοση των ΣΜΑ έχει ως αποτέλεσμα την οικονομική επιβάρυνση των Δήμων, ενώ καυτηριάζει την παρέμβαση του Περιφερειάρχη σχετικά με τον διαγωνισμό υποστηρίζοντας ότι το θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων δεν ανήκει στις αρμοδιότητές της.

Και στην ανακοίνωση αναφέρει:

Προφανώς ο διαγωνισμός του ΦΟΔΣΑ έχει δεκάδες προβλήματα με κυριότερο το γεγονός ότι οι ΣΜΑ ιδιωτικοποιούνται πριν καν ξεκινήσει η λειτουργία τους. Το κυριότερο πρόβλημα δηλαδή, που αποκρύπτεται εντέχνως, είναι ότι βγαίνει διαγωνισμός, αντί να γίνουν προσλήψεις μονίμου προσωπικού και να λειτουργήσουν οι ΣΜΑ.

Η Περιφέρεια Ηπείρου όμως, που αναθέτει τους διαγωνισμούς που αναλαμβάνει σε ακριβοπληρωμένους ιδιώτες νομικούς και τεχνικούς συμβούλους, για να ακυρώνονται τελικά απ’ την ΑΕΠΠ όπως στην περίπτωση των led, ως «φωτογραφικοί», καλό θα ήταν να είναι προσεκτική στις παρεμβάσεις της και φειδωλή στα σχόλια της.

Αν στα παραπάνω προσθέσουμε ότι οι δηλώσεις περί «δημοσίου συμφέροντος» έγιναν την ίδια εβδομάδα που ένας υποψήφιος ανάδοχος κάνει δημόσια παρέμβαση για το διαγωνισμό των ΣΜΑ, καταλήγουμε για ακόμα μια φορά στο ασφαλές συμπέρασμα ότι η Περιφέρεια δεν παρακολουθεί απλώς τα επιχειρηματικά παζάρια για τα έργα της Ηπείρου αλλά παίρνει κανονικά μέρος.

 Επιβεβαιώνεται έτσι για πολλοστή φορά, ότι το «δημόσιο συμφέρον» στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης καμία σχέση δεν έχει με το συμφέρον του λαού. Αυτό που εννοούν και προσπαθούν να διασφαλίσουν οι πολιτικοί εκπρόσωποι των επιχειρηματικών συμφερόντων στην Περιφέρεια και τους Δήμους είναι το επιχειρηματικό συμφέρον πίσω από το οποίο στοιχίζεται ο καθένας κάθε φορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ